OpenOffice.org 3.1

OpenOffice.org versjon 3.1 har blitt lansert. De viktigste endringene er pent listet på denne siden. Det er verdt å fremheve antialiasing av grafikk og låsing av filer som fungerer på tvers av flere operativsystemer. Videre har Writer fått støtte for tråder i kommentarene, slik at det er lette å diskutere et dokument. Ytelsen på Calc (regneark) skal også ha blitt dramatisk forbedret.

De norske pakkene ligger foreløpig fortsatt på 3.0.1, men det blir antageligvis ordnet innen lang tid.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

luser32

Etter hva jeg hørte et annet sted så skal Calc ha fått støtte(evt forbedret støtte) for makroer også?:)

"men det blir antageligvis ordnet innen _lang_ tid", det håper jeg da ikke?

QtanJ

Eg ventar no på [url]http://go-oo.org/. Eg er generelt meir fornøgd med den pakka.

omaha

Det er go-oo som benyttes i mange av de store distroene, så det er vel stort sett den som dukker opp :-)

jibbelars

Hei!

Sikkert et veldig dumt spørsmål, men hvilken er enkleste måten å oppgradere på? Jeg pleier å gå inn på Open Office sine hjemmesider, for deretter å laste ned programmet derfra, men det hadde sikkert vært mye enklere og gjort det via terminal.

omaha

Det avhenger litt av hvilken distro du anvender ettersom ikke alle distribusjoner gir deg en ny versjon av applikasjoner. De vedlikeholder gjerne den eksisterende versjonen.

Dersom distroen din har OOO 3.1 i pakkearkivene kan du åpne pakkehåndtereren og installere den derfra (eller via terminal om du vil).

I de distroene som ikke oppdaterer til ny versjon finnes det gjerne et repo assosiert med distroen - som har ny versjon.

Om du oppgir hvilken distribusjon og hvilken versjon du bruker kan jeg sikkert finne frem repo for deg.

terjejh

Du nevner ikke hvilken Linux distro du bruker. Generelt er det enklest å oppdatere med pakkebehandleren, når ferdige binærpakker for Linux distroen blir tilgjengelige i egne programarkiv (repoer).

Ønsker jeg en ny versjon av OpenOffice før den foreligger som offisiell oppdatering i openSUSE (som jeg bruker), registrerer jeg det aktuelle programarkivet i YaST først. Selv om 3.1 p.d forsatt ligger under UNSTABLE her, har jeg har kjørt den i norsk versjon ganske lenge allerede med godt resultat.
http://download.opensuse.org/repositories/OpenOffice.org:/

Deretter blir den nye OOo versjonen tilgjengelig i YaST pakkebehandleren og det er bare å kjøre vanlig oppdatering.
Oppdatering kan også gjøres fra kommandolinja med Zypper.

Alternativet er å laste ned pakkene (RPM i dette tilfellet) i en lokal mappe på maskinen, og så oppdatere fra terminal med root aksess

rpm -Uvh *.rpm

(Før det foreligger binærpakker, kan man eventuelt prøve å laste ned en tarfil om den finnes, pakke ut og installere derfra)

jibbelars

Ah, glemte selvfølgelig å skrive hvilken distribusjon jeg bruker. Dette er LINUX MINT. Jeg har nå verson 2.4.1, og i Synaptic står det at dette er nyeste verson. Finner ikke 3.1 der.

(har forøvrig aktivert alle programarkivene som er der som standard, bortsett fra "http://archive.ubuntu.com/ubuntu/" som det står at pakkene ikke er støttet fra)

terjejh

Kanskje dette kan anvendes(?)
http://news.softpedia.com/news/How-to-Install-OpenOffice-org-3-1-on-Ubun...

Men det synes som de har glemt å rette opp "3.0" til 3.1 øverst på hjelpemenyen :)
Hvis dette er "Sun's" OOo versjon, vil den bl.a. mangle den praktiske hurtigstartmenyen opprinnelig fra OOo for Windows, men som er implementert i i Go-OO prosjektet. Jfr. min tidligere blogg med skjermbilde av dette
http://linux1.no/blogg/terjejh/3832/openofficeorg-31-pa-norsk

omaha

Da er det nok Mint 6 Felicia du har (Ubuntu Intrepid 8.10-basert), mens neste versjon nå er ute i Mint 7 rc Gloria (Ubuntu Jaunty 9.04-basert). Såvidt jeg forstår er Gloria ute i ferdig tilstand om noen dager.

Gloria kommer med OpenOffice 3.0.

Her finner du det du trenger å legge til OpenOffice 3.1 i repo-listen for den versjonen du har, og den som kommer om det er interessant:

http://webupd8.blogspot.com/2009/05/install-openoffice-31-in-ubuntu-jaun...

Fordelen ved å bruke disse repoene er at evt oppdateringer håndteres via pakkesystemet.

Skal jeg summere opp fordeler bakdeler ved å velge neste versjon, så er fordelen mulighet til Ext4 filsystem som gir raskere boot osv, og bedre håndtering av nettverk og HSDPA pga nyere networkmanager.

Bakdelen er om du har et eldre ATIkort eller enkelte Intelkort - da tror jeg nesten jeg ville sjekket nøye før evt oppdatering.

jibbelars

Tusen takk for hjelp begge to! :) Har nå fått installert OOo 3.1 (gjorde det ved å legge til det pakkearkivet som var i linkene dere linket til, og deretter å oppgradere gjennom Synaptic), og det fungerer bra!

Har forresten nVIDIA kort, så det vil ikke være et problem ved oppgradering :)

omaha

Kjekt at du fikk det til ;)

Dersom du velger å ta ibruk Mint 7 når den dukker opp i endelig versjon må du trolig velge Ext4 manuelt om du vil bruke det. Tar jeg ikke helt feil kreves det også en "clean install" (ta kopi av home/brukernavn-katalogen) fremfor oppdatering, men skal ikke være bombastisk.

Har ikke hatt problemer med Ext4, og har ikke snublet over poster hvor brukere har hatt det heller - etter de første rapportene som jeg tror har blitt adressert av utviklerne.

marxleni

Takk "terjejh" jeg har gjort det, og unstable fungerer greit.
Kjører opensuse 11.0

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer