Drakampen om MySQL begynner

Det har vært stor misnøye med Oracles overtagelse av MySQL blant brukere av den frie versjonen. Oracle har jobbet hardt for å imøtekomme skepsisen, med løfter og konkrete endringer. Blant annet blir syklusene for nye versjoner, som var en av årsakene Monty oppga da han forlot Sun, nå samkjørte med den frie utgaven av databasen. Dette har ikke vært nok for Monty Widenius, som før helgen lanserte The Open Database Alliance.

Organisasjonens mål er at brukere skal føle seg trygge på at MySQL vil bli videreført uansett hva Oracles planer måtte være. Derfor inviterer de personer og bedrifter om å flytte alle ressurser, bortsett fra selve kjerneutviklingen, fra MySQL.com til OpenDatabaseAlliance.com. Foreløpig er koden altså i stor grad den samme, det er først og fremst miljøet rundt som er i fokus.

Det er viktig å legge merke til at siden bruker uttrykkene MariaDB og MySQL om hverandre. Etter Sun startet Widenius opp et nytt selskap ved navn Monty Program Ab. Dette selskapet har brukt tiden på å utvikle en ny databasemotor ved navn Maria, altså et alternativ til MyISAM og InnoDB. Det MariaDB referer til er en kopi av MySQL som bruker Maria istedet for MyISAM som standard. Viktigere er det muligens at MariaDB ikke er et varemerke eid av Sun / Oracle.

Satt på spissen kan MySQL fort bli et konsept Widenius klarer å selge mer enn en gang.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer