Moblin 2.0 og Garage

Mobli Moblin 2.0 ble offisielt lansert på fredag. Det har gått nesten et halvt år siden betaen kom ut, så det er ikke helt overraskende at utviklerne samtidig ber folk om å teste 2.1.

Hvis du ønsker en rask introduksjon til Moblin generelt er den kortfattede dokumentasjonen et greit sted å begynne. I anledning betaversjonen ble det også laget en liten videosnutt.

Versjon 2.1 skal fortsatt komme i inneværende år og da ha oppdatert Linux, støtte for flere oppløsninger og løsninger for dataoverføring over 3G.

Sammen med 2.0 kom et pakkesystem kalt Moblin Garage. Foreløpig er ikke mere enn 50 applikasjoner representert, og flesteparten av disse fantes allerede i Moblin. Men et noe overraskende spektrum er det likevel, med et par tunge applikasjoner såvel som Adobe Reader.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Moblin tegner til å bli et stadig mer altomfattende og interessant system. Flere tilnærminger for implementering av Moblin helt eller delvis på eller for Linux er under utvikling.

Intel selv har utvidet siktemålet for Moblin native distroen fra netbooks og mobile enheter til også større desktop maskiner. Sistnevnte kommer i konkurranse med tradisjonelle Linux distribusjoner http://www.pcworld.com/businesscenter/article/172531/intel_ports_linux_n...

Linux leverandører som Canonical og Novell utvikler spesielle netbook-versjoner av Moblin basert på sin egne Linux distribusjoner. Et tidlig eksempel her er utviklingsversjonen av Ubuntu Moblin Remix på Dell: http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=5545

På openSUSE 11.2 Factory er målet å merge Moblin med openSUSE pakker. For bl.a. openSUSE 11. 1 finnes et repo eller prosjekt kalt Goblin. Etter installasjonen av i hovedsak Moblin/UI-pakker, opprettes en ekstra desktop kalt Moblin User Experience, som kan velges ved innlogging ala Gnome eller KDE. http://www.wafaa.eu/index.php?/archives/208-Goblin-1Click.html

Raven80

Noen som har prøvd denne på en Acer Aspire One?

terjejh

En utfyllende artikkel om Moblin i dagens Linux Magazine
http://www.linux-mag.com/cache/7559/1.html

olear

[quote="Raven80"]Noen som har prøvd denne på en Acer Aspire One?
Prøvd snapshotene før den ble "stabil", mange småfeil overalt, null nett. Vet ærlig talt ikke hva jeg skal bruke Moblin til, installer heller Ubuntu eller lignende.

Raven80

Har prøvd mange distroer på min aao, men blir liksom aldri fornøyd. Alt er tregt og henger seg. Men det kan jo sikkert ha noe med hardware/software å gjøre...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer