Ubuntu 10.04s navn offentliggjort

Canonicals administrerende direktør, Mark Shuttleworth, offentliggjorde navnet på den neste langtidsstøttede versjonen av Ubuntu. Navnet blir Lucid Lynx og er den første såkalte LTS-versjonen siden Ubuntu 8.04 fra 2008.

Lucid Lynx (Uttrykkelig Gaupe) skal spille på at gaupen er et rovdyr som er avhengig av taktisk posisjonering for suksess. Dette har de tenkt å oppnå med å forbedre alt som allerede fungerer. Med dette mener de at Ubuntu 10.04 vil ha samme forbedringsmål som de siste versjonene: stabilitet og hastighet.

Hastigheten har det blitt jobbet mye med i det siste. Nå som Ubuntu 9.10 Karmic Koala kommer ut i slutten av oktober vil mange oppleve den allerede forbedrede oppstartstiden fra 8.10 til 9.04 er forbedret enda mer. Målet for Ubuntu 10.04 LTS er 10 sekunders oppstart. Hele oppstartsbildet skal faktisk droppes helt.

Når det gjelder stabilitet så er dette et selvsagt element i en langtisstøttet versjon som 10.04 er. Det gir bedrifter og andre med behov for trygge rammer en klar struktur for hvor lenge man kan holde operativsystemet oppdatert.

Det vil også bli fokusert på å gjøre installasjonsprossessen enda mer problemfri og enkel. Lucid Lynx vil fortsatt beholde Gnome versjon 2, så de som hadde håpet på noe Gnome 3-godsaker må nok smøre seg med tålmodighet og vente til versjon 10.10.

Se uttalelse fra Mark Shuttleworth på softpedia:
http://news.softpedia.com/news/Ubuntu-10-04-LTS-a-k-a-Lucid-Lynx-122428....

Eller les den offisielle meldingen på hjemmesidene til Ubuntu:
http://fridge.ubuntu.com/node/1916

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

aavar

Hvor stabilt er egentlig Karmic Koala per i dag?
Noen erfaringer?

Aavar

hesjnet

Relativt stabilt. Det kommer mange oppdateringer hver dag. Alpha 6 er nå ute. Hvis du venter noen dager til 1. oktober så kan du laste ned betaen. Alpha 6 vil uansett oppdateres automatisk når neste versjon er tilgjengelig.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer