FreeNAS blir CoreNAS, bytter til Debian

FreeNAS, et populært system for å koble lagringsplass til nettverket, går over til å benytte Debian. Avgjørelsen ble egentlig avslørt i en bugrapport i midten av september, men CoreNAS vekker likevel oppstandelse blant en del brukere som nettopp har fått høre om det.

Koden er selvfølgelig tilgjengelig, slik at det er mulig å føre prosjektet videre. At det nye prosjektet går under nytt navn gjør det også lettere å videreføre det gamle. Det er primært hovedutvikleren, Volker Theile, som tar steget over. Begrunnelsen er i stor grad bedre støtte for maskinvare.

Det største tapet ved å gå over til Linux er at man mister støtte for ZFS, et filsystem som takler svært store volumer. Delvis grunnet patenter finnes det per i dag ingen ZFS implementasjon for Linux.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

ZiPLe

Regner med de fleste brukerne av FreeNAS ikke bruker ZFS, og derfor blir utvidet støtte for maskinvare et holdbart argument for å bytte over.

Kjører selv Debian på 3-4 webservere på jobb, og er derfor glad for byttet over til Debian.

Ser frem til hvordan utviklingen fremover blir.

MrKane

Det ser ut som om dette er en liten såpeopera.

I følge FreeNAS forumet så blir FreeNAS fortsatt utvikklet og støttet, men en av hovedutviklerene,Volker Theile, går videre med et eget prosjekt som ser ut til å bli "OpenMediaVault".

Vi får bare følge med å se hva som skjer :-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer