Oracle slår sammen HotSpot og JRockit

Oracle klarer kunststykket å øke usikkerheten rundt Java enda en gang. I følge The Register vil selskapet slå sammen Hotspot og JRockit, proprietære JVMer fra Sun og et annet firma som Oracle kjøpte tidligere. Detaljene er uklare, men på toppen av kombinasjonen skal det bygges to nye produkter, et gratis og et som man må betale for.

Disse kommer tilsynelatende i tillegg til den frie OpenJDK. Det største spørsmålet er derfor om forbedringene fra JRockit vil bli tilgjengelige i OpenJDK, eller om sistnevnte, på tross av fagre løfter, nå kjøres ut på et sidespor. Adam Messinger bruker ordet "gratis" for å forsikre om at Oracle alltid vil ha en JVM med høy ytelse tilgjengelig for publikum generelt.

Java brukes lite av linuxdistribusjoner på skrivebordet, og er heller ikke så allment kjent som PHP, men gjennom Apache-lisensene har det blitt bygget opp svært mange kodebiblioteker av ekstremt god kvalitet som distribueres gjennom Maven (eksempel) og lignende systemer. Tilgjengeligheten av dette sparer bedrifter og samfunnet enorme summer, og derfor er Java også en svært viktig brikke i dette spillet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer