Novell solgt til Attachmate og Microsoft

Novell har blitt kjøpt av AttachMate for ca 2,2 milliarder dollar. Samtidig skal "noen intelektuelle rettigheter", verdsatt til 450 millioner, bli solgt til en gruppering som er kontrollert av Microsoft. Novell hadde ca 1 milliard dollar på bok før salget, trekker man fra disse så ble selskapet verdsatt til rundt 1,65 0,66 milliarder.

Oppdatering: I følge lenken i kommentaren var de 450 millionene inkludert i summen på 2,2 milliarder. Isåfall verdsettes Novell, uten patenter eller likvide midler, til i underkant av 700 millioner dollar.

AttachMate jobber primært med å koble eldre systemer fra stormaskiner til nyere systemer. Selskapet har indikert at de vil splitte opp SUSE og Novell og drive de videre som separate selskaper.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

ak

Da har jeg feiltolket pressemeldingen, jeg tolket den dithen at summen på 2,2 milliarder var en nedjustert verdsetting av selskapet basert på at patentene ikke fulgte med.

"... for $450 million in cash, which cash payment is reflected in the merger consideration to be paid by Attachmate Corporation"

omaha

SJVN har denne kommentaren om Novellsalget. Spekulasjoner - men ikke nødvendigvis urealistisk eller feil.

http://blogs.computerworld.com/17416/who_really_bought_novell_microsoft

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer