KOffice 2.3.0 lansert, snart Calligra

Som siste versjon før navnet endres til Calligra har KOffice 2.3.0 blitt lansert. Annonseringen finner du her, samt en oversikt over alle endringene. I hovedsak dreier det seg om forbedret støtte for både OpenDocument Format og Microsoft sine formater. Samtidig har Krita (tegneprogram) fått en stor ansiktsløftning som gjør at utviklerne nå føler seg komfortable nok til å anbefale produktet til avanserte brukere.

De siste ukene har det også blitt mere entydig hvor skillet mellom Calligra og KOffice går. I følge tråder på bl.a. KDE sitt forum har hovedutvikleren bak KWord havnet i konflikt med mange av utviklerne av de andre applikasjonene. Bakgrunnen for dette er forskjellige filosofier rundt utviklingen av Flakes, et bibliotek som i økende grad brukes av alle applikasjonene i pakken. Calligra inkluderer dermed nesten alle de gamle traverne, men med andre som styrer spakene på Words.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Mht Microsoft's seneste formater har jeg fint liten tro på at det oppnås tilstrekkelig kompatibilitet - dvs konvertering til/fra odf vil forbli gobbeligoop både i Calligra og Libreoffice.

http://linux1.no/forum/viewtopic.php?f=446&t=253884

Jeg er enig med Calligra i at blant annet GUI i forken av Kword (Words) trenger en skikkelig workover - jeg synes ihverfall ikke det er godt nok til at jeg bytter ut Libreoffice enda.

Tertitten

Har forsøkt å bruke Koffice for alt det er verdt i senere tid og må si at jeg finner Koffice nesten fullverdig med f.eks Openoffice, jeg ser ikke helt hva som er feil med GUI, men nå er jeg muligens ikke så kritisk..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer