XBMC mediasenter versjon 10 ute i det fri

Like før jul ble versjon 10 av det populære mediasenteret XBMC lansert. Dette er en etterlengtet versjon som bringer mange store endringer til prosjektet.

Hovedfokus for denne utgivelsen, som har blitt utviklet i nesten ett år, har vært å innkapsle utvidelser (add-ons) i programmet og gjøre det mye enklere å installere og behandle utvidelser. XBMC har nå en fullblods utvidelsesbehandler, der alt som omhandler utvidelser blir gjort. Nytt i denne versjonen er også at skins har blitt lagt til som utvidelser, noe som gjøre tilpassning av utseende til en lek. Oppdateringer av utvidelsene skjer nå også automatisk.

Andre forbedringer som kan nevnes er støtte for det nye formatet WebM/VP8, maskinvareakselerasjon via DXVA2, CrystalHD-støtte for alle platformer, forbedret støtte for VDPAU i Linux og støtte for VAAPI i Linux for støttet maskinvare. Alle endringer kan sees i endringsloggen.

I tillegg har fjernkontroller til iPhone og Android blitt videre utviklet noe som gjør mediasenteropplevelsen fullverdig.

XBMC mediasenter finner i utgaver til Windows, Mac, AppleTV og Linux i tillegg til en egen LiveCD-utgave. Alle disse utgavene kan lastes ned fra nedlastingssiden.

Kilder:
- XBMC 10's endringslogg
- Utgivelsesinfo versjon 10, xbmc.org

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer