MuseScore 1.0 er tilgjengelig for verden

Musikknotasjonsprogrammet MuseScore har endelig kommet i versjon 1.0. Den nye utgivelsen byr på mange forbedringer og økt stabilitet.

MuseScore er et program for å skrive noter og komposisjoner for utskift eller lesing på skjerm. Det har avspillingsmuligheter og alt hva man kan forvente av et avansert notasjonsprogram. Versjon 1.0 hadde fokus på økt stabilitet og feilretting, noe som listen av endringer bærer preg av. Noen nyheter i denne versjonen er flere importeringsmuligheter og bedre førstesidedesign.

MuseScore har i løpet av 2010 bikket 1 million-grensen av nedlastinger og tredoblet antall månedlige nedlastinger. MuseScore har begynt å brukes mer i musikkundervisning verden over, noe som har gjort programmet enda mer populært.

Programmet er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux og kan lastes ned fra nedlastingssiden.

Kilder:
musescore.org
musescore.org - endringslogg

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

MrKane

Kjempeartig! dette har jeg ikke hørt om en gang.

Skal ta det med til min datter på 14 som holder på med piano. Skal bli artig å se om det er noe hun kan bruke :-)

Mange takk for et friskt pust om noe helt nytt for meg!!!

Soerboe

Kjekt at du likte saken!

MuseScore er et prosjekt i medvind, og et veldig godt eksempel på at fri programvare kan produsere kvalitetsprogrammer.

QtanJ

Kult, eg skal testa det ut no. Denemo har for dårleg grensesnitt og rein lilypond kan vera litt vanskeleg for vanlege musikarar/songarar.

Førsteinntrykket er bra bortsett frå at programmet brukar noka meir tid enn eg likar(anten har det låst seg eller så krev det for mange ressurssar) på å importera ei lilypond-fil eg hadde liggjande. Måten ein skriv notar på ser derimot bra ut.

elcahon

Da fikk jeg endelig tatt en kjapp titt på den nye utgaven:-) Bra at det jobbes med MuseScore, bruker det jevnlig til å skrive noter i forbindelse med studiene. Gjør jobben meget bra synes jeg, selv om Sibelius nok er mer strømlineformet (men etter litt bruk likte jeg MuseScore bedre enn Sibelius). Som Linux / Ubuntu bruker er dette et alternativ som funker bra i praksis.

Både en gøy utfordring og et lite h*****e med linux og musikk. Særlig når jeg har bestemt meg for at jeg skal klare alt (det meste iallefall) på linux...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer