WebOS gjenoppstår hos HP

Ryktene svirrer om at Apple har iPad 2 i produksjon, så det er i siste liten at Hewlet Packard lanserer sin utfordrer til iPad. Engadget har også en video som viser enheten i bruk. Spesifikasjonene til TouchPad viser at den er hakket over iPad, omtrent der man forventer at neste generasjon vil ligge. Det som er spennende er hvor ellers WebOS kan dukke opp i løpet av året som kommer.

HP brukte den samme pressekonferansen til å presentere HP Pre 3 og Veer. Disse to telefonene er ment for henholdsvis det øverste og midtre prissegmentet og vil bli lansert med WebOS 3.0, det samme som kjører på TouchPad. Eiere av eksisterende Palm-telefoner vil dessverre ikke få oppgradert systemet.

Selv om det ikke ble lansert spesifikke planer ble det også sagt at HP regner med å ta i bruk WebOS på flere forskjellige enheter, både bærbare og stasjonære maskiner. I og med at HP per i dag er eneste produsent av enhetene så er dette absolutt en mulighet. Android har f.eks. en utfordring i at brukergrensesnittet tegnes av programvare, for å ta høyde for de svakeste enheten uten dedikert GPU. Men dette påvirker også brukeropplevelsen negativt på de bedre enhetene, og dette er et kompromiss som hverken HP eller Apple trenger å ta stilling til.

En av HPs største utfordringer vil utvilsomt være at de må tiltrekke seg utviklere, for å ta igjen forspranget til Android og Apple. Til det har de hentet inn Richard Kerris fra LucasFilm, hvor han var teknisk direktør. Han er altså et relativt ubeskrevet blad i denne sammenhengen, men så er utfordringen han står overfor heller ikke noe som kan løses ved å bruke gamle erfaringer. Det er lov å håpe at HP har skjønt viktigheten av HomeBrew ("hjemmebrygg"), Palm Pre ble tatt godt i mot fordi det var likt nok vanlig Linux og gjorde det enkelt for hackere å bruke de programmene de var interessert i.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

aleks

Skal bli spennende å se om HP klarer å dra dette av! For meg ligger valget mellom N9 og Pre 3.

espenbo

Jeg håper de klarer og få til noe med WebOS.
Synes det ser veldig bra ut.
Men de er også avhenig og la andre bruke oset sitt hvis det skal kunne sloss med android og ios.

Også bør norske nettbutikker få hardwaren i hyllene. Til en riktig pris.

Espen

AndroidBlogger

Motorola Xoom Android tablet er mjin valg! Dyrt, men godt!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer