Ceylon - Red Hat sitt alternativ til Java og C#

Gavin King, ansatt hos Red Hat, har løftet på sløret* under QCon og fortalt at han jobber med et prosjekt som foreløpig heter "Ceylon" og som har som mål å erstatte Java i store bedrifter. Ut i fra det som har blitt presentert tyder det på at han vil ta med seg ganske mye, både fra Java og C#, og samtidig implementere en del ting som har blitt hengende på diskusjonsstadiet i utviklingsmiljøet rundt Java.

Gavin har lang fartstid innen Java, han har blant annet vært sentral i utviklingen av Hibernate, et system som visker ut skillet mellom midlertidig objekter som lever i minne og objekter som er lagret permanent på disk.

Det er verdt å merke seg spørsmålstegnet i tittelen på presentasjonen han ga, "The Ceylon Project - the next generation of Java language?". Basert på egenskapene som har blitt presentert er det liten tvil om at det er der språket vil plassere seg, men det gir Red Hat marketing slingringsmonn til å plassere produktet.

Det er et interessant steg for Red Hat. Selskapet har lenge tjent gode penger på JBoss, som er en applikasjonsserver for Java. Men nå som sistnevnte er kjøpt av Oracle, og Red Hat prøver å sette en stopper for Oracle sin Red Hat Enterprise Linux-klone, er det naturlig å redusere avhengigheten. Det er ekstremt vanskelig å bygge opp et økosystem rundt et nytt språk, men usikkerheten rundt Javas fremtid og JBoss sine salgskanaler kan gjøre at Ceylon blir et reelt alternativ.

Via The Brain Dump og Slashdot

* Hvis lenken ikke fungerer så prøv Google sin cache

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer