Linux 2.6.39

Syklusene til Linux går nå så radig at ikke en gang KernelNewbies klarer å henge med, men det gjør Linux Devices. Den mest spennende nyheten er kanskje at man kvitter seg med et lag med buffere, noe som gjør at man får brukt flere kjerner og øker ytelsen på Ext4 med opp til 400% på større maskiner. Mye av koden kom i 2.6.37, men har nå blitt slått på som standard. Støtten for USB 3.0 har også blitt forbedret, mens ting som dessverre ikke har blitt løst er det økte strømforbruket og støtte for de siste Intel brikkesettene.

En historisk begivenhet med liten praktisk betydning er at Big Kernel Lock (BKL) har blitt fjernet helt i denne versjonen. Når en datamaskin med en prosessorkjerne kjører flere oppgaver så kjører den i realiteten bare et program av gangen, og bytter flere hundre ganger i sekundet for å lure brukeren. Hver av disse programmene kan be operativsystemet om å utføre ting som å skrive til en fil eller sende data til lydkortet som spiller musikken.

Noen av disse forespørslene er det viktig at får lov til å fullføre uten at noen andre sender en motstridende beskjed, og da brukte man tidligere BKL. Men i realiteten er det ingen ting som legger beslag på samtlige ressurser, så det ble til en slags global "ikke forstyrr".

Problemet økte etterhvert som man fikk maskiner med flere prosessorer, og gradvis ble bruken av BKL erstattet av mere finkornet låsing. At BKL nå har blitt fjernet helt betyr ikke at låse-strategiene i Linux ikke fortsatt kan forbedres, men det er langt på vei konklusjonen på en dugnad som har pågått i snart 15 år. (Linux er 20 år gammelt.)

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

moma

Jeg leser på nettet at Linux versjon 2.6.40 vil bli den siste i 2.6 serien. Neste vil bli Linux 3.0.
Kilde:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=OTQ3Ng

mrf00rk


Syklusene til Linux går nå så radig ...
2.6.37
Linux er 20 år gammelt.

Jeg bare måtte :rolls eyes:
20 år - versjon 2.6

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer