HP vil gjøre webOS til fri programvare

I en pressemelding lansert fredag 9. desember skriver HP at de vil gjøre webOS til fri programvare. Det er foreløpig uklart hvilken lisens selskapet ser for seg. Det vektlegges at man skal holde utviklingen samlet, noe som i praksis betyr at de fortsatt vil tviholde på rettigheter.

Selskapet sier at de ikke lenger vil lage smarttelefoner, men ser for seg at nye webOS-enheter kan komme på markedet i 2013.

Analytikere tror at selve operativsystemet kan være klart i løpet av første halvdel av 2012. ENYO (applikasjonsrammeverket) vil følge etter innen rimelig tid og det skal lages planer for de resterende applikasjonene etterhvert.

Annonseringen har ikke blitt spesielt godt mottatt i media. Flere skriver at dette minner om Symbian, et lite forsøk på å redde noe som allerede er akterutseilt.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Jeg ville nok hatt mer tro på dette om HP-webOS og Intel/Samsung-Tizen (MeeGo/LiMo) hadde greidd å samle kreftene i ett, felles friprog-prosjekt under Linux Foundation (jfr. min tidligere blogg om Tizen).

At tre leverandører og tre prosjekter skulle (for)enes ville kanskje blitt for vanskelig. Når det ikke synes å skje, står vel prosjektene likevel relativt fritt (avhengig av lisensene) i å benytte (utveksle) seg imellom det som passer,.
.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer