Bloggen til thomasmathiesen

Open-source SingStar

Jeg har de fleste dvd'ene til SingStar paa min playstation 2.. og vennene mine gaar litt lei av de samme sangene hele tiden. Jeg skulle gjerne oenske at jeg kunne uploade mine egne mp3'er (eventuelt videoer), saann at vi kunne "re-launche" festene vaare.

Andre linux entusiaster har endelig kommet med en loesning; UltraStar!

Pidgin

Pidgin (GAIM reloaded) versjon 2.0 er ute i "stable" hoerer jeg. Sidene deres har vaert "nede" i minst en time, og det grunnes nok veldig mye trafikk.

www.pidgin.im

Prove OLPC live-cd

105 sikkerhets relaterte verktoey

Naa er det skikkelig lenge siden jeg har skrevet noe.. og av den grunn er det moro at jeg fant en link med 105 security "tools" aa skrive om :)

http://www.networksecurityjournal.com/features/open-source-security-tools-applications-resources-041007/

lightscribe - lag cd-logo med cd laseren!!

Folkens,

Det er nesten jul, og jeg har hatt doedsmye aa gjoere. Sliter litt med aa faa opp et cluster hos Shell denne soendagen.. da vi maatte flytte to rack p.g.a stroem-stans.

Tenkte at jeg skulle skrive noe her paa linux1.no saa lenge.. og siden jeg ikke har noen kjempekul open-source greie aa skrive om, saa faar vi ta til takke med noe som er kult og funker paa linux; lightscribe.

Med lightscribe kan du bruke laseren i cd-brenneren til aa lage logoer paa cd'er! Hvor sundt dette er for cd-brenneren vet jeg ikke, men det funker hos meg.

openfiler - easy,piecy filer setup

Folkens, hoesten er skikkelig paa vei her nede. Det blaaser som bare det. Denne helgen er det NORSK (!) Filmfestival i Delft.. noe som alltid er en success :)

Saa til opensource.. denne uka fikk jeg snusen i noe som heter openfiler, en lettvekts distro, som kommer med CIFS, NFS, HTTP/DAV, FTP, iSCSI. For oss som maa google litt hver gang vi kommer borti nfs og webdav setups, saa er denne distroen genial. Administrasjonen kan du gjoere gjennom web-interfacet! www.openfiler.com

Lett kryptering og VMWare problem paa Ubuntu Edgy

Folkens.. sitter her paa en loerdag kveld og setter opp samba for en kunde. Heldigvis har jeg mye Leffe pils (men det spoers hvordan samba setup'en blir da).

Uansett, saa har jeg ENDELIG fikset et problem: VMWare paa Ubuntu Edgy. Etter at jeg oppgraderte fra Dapper til Edgy, saa har VMWare stoppet aa fungere paa laptop'en min :(

Her er loesningen: LD_PRELOAD=/usr/lib/libdbus-1.so.3:$LD_PRELOAD vmware-server-console

Ny Ubuntu utgave idag!

Edgy Eft, altsaa Ubuntu 6.10, slippes idag.. det er ihvertfall planen.

Denne utgaven inneholder "bleeding-edge" programvare som ikke kan brukes i en saakalt LTS versjon (long time support).

Her finner du mer om hva Edgy inneholder (og hva som ikke kom med):

https://launchpad.net/distros/ubuntu/edgy/+specs

Jeg har kjoert beta- og RC utgaver av Edgy Eft i mange uker, og det ser ut til aa vaere ett flott OS. Firefox versjon 2 er inkludert, og ved hjelp av automatix (www.getautomatix.com) kan du enklelt installere flash 9, windows media player support etc.

Open source Business Intelligence

Noen som bruker Business Objects eller andre former for business intelligence / reporting? Da har jeg funnet et produkt som ser ganske saa interessant ut; http://www.pentaho.com/

De har en open-source- og en kommersiell versjon.

I og med at jeg ikke bruker disse produktene selv, har jeg ingen mulighet til aa test dem .. men de faar god kritikk.

Vaeret i Haag er greit, men jeg kjenner at hoesten er paa vei! Ca. 10 grader i lufta og bladene paa traerne er paa vei ned paa bakken gitt.

Ny reverse-proxy fra LinPro

Haaper alle sammen har hatt en fin weekend. Jeg har satt opp en ny server i datasenteret vaart i Amsterdam (27EUR i maaneden!!).

Naa sitter jeg aa installerer ubuntu for naboen, og kom tilfeldigvis over LinPro's nye (GPL'ed) produkt varnish (http://varnish.linpro.no/). De lover at varnish er mange ganger raskere enn reverse-proxy modulen til apache.. saa det gjenstaar aa teste ut denne.

Altsaa.. uka's tips: http://varnish.linpro.no/