Bloggen til tactus

Sidux

På hoved maskinen min sitter det kun ett operativsystem i disse dager. Jeg installerte Sidux (2007-04.5 Έρως christmas special kde-lite utgave) i påsken og har kjørt denne siden. Jeg tror at Sidux i sin tid kom fra en splittelse i KANOTIX miljøet uten at jeg er så inne på den historiske bakgrunnen.

Norsk linuxbok utgitt under GPL

I går dukket det opp en liten binyhet på digi.no om at en norsk linuxbok nå er tilgjengelig under GPL 2.0. Boken med tittelen "Boken om Linux" er skrevet av David Elboth og kommer fra forlaget IDG Books.

Tips for RH/Fedora brukere i Ubuntu

Her er ett par nyttige Ubuntu pakker for Red Hat / Fedora brukere.

Steal This Film ][

Den andre filmen fra «League of Noble Peers» ble sluppet i slutten av desember og tar for seg essensen av fri informasjonsflyt og deling av kultur. Filmen går innom boktrykkerkunsten, ARPANET – forløperen til dagens internett, og har med seg intervjuklipp av mange tilsynelatende viktige personer og en håndfull ukjente artister.

Shuttle med Linux maskiner

Usikker på hvordan denne nyheten har forsvunnet under radaren men PC produsenten kjent for maskiner med kompakt formfaktor har altså annonsert at de nå tilbyr maskiner med Linux forhåndsinstallert.

Lenovo ønsker tilbakemelding på hvilken distribusjon

Lenovoblogs.com: Hvilken distribusjon ønsker du se støttet på Thinkpad maskiner?

SELinux i praktisk bruk

Kom over en interessant artikkel når jeg leste FWN/Issue101, ett eksempel på at SELinux faktisk gjør jobben sin. Kort sammenfattet kjørte artikkelforfatteren ett upatched Mambo CMS på en Red Hat boks (RHEL 4). Maskinen blir angrepet av en worm, og forfatteren dissekerer angrepet på Sherlook Holmes vis.

Ubuntu også for svake maskiner?

Et av argumentene som ofte brukes mot (X/K)Ubuntu er at det følger med mye programvare i en standard installasjon. Selvsagt har man Xubuntu å falle tilbake på, om man trenger en løsning som krever lite minne. Likevel foretrekker mange å kunne håndplukke hvilke programmer de ønsker å ta, spesielt i de situasjonene der maskinvaren setter begrensniger.

Usannsynlig billig Linux laptop?!

Ett svensk firma annonserer med en hyllevare-laptop til under tusenlappen, noe som vil være betydelig billigere enn Asus EEE og OLPC sin OX. Ifølge FAQ'en kommer Medison Celebrity™ med den godt utbredte Linux distribusjonen Fedora og man får lokalisert tastatur etter hvilket land ordren kommer fra.

Mer Dell snacks

The Linux Link Tech Show skal etter sigende være verdens eldste kontinuerlige Linux podcast og har nå kommet til episode #200. I denne episoden gjester John Hull, manageren av Linux OS Technologies hos Dell.