Bloggen til olear

Draco GNU/Linux 0.3.1

Introduserer Draco GNU/Linux 0.3.1. Dette er den første vedlikeholdutgivelse til 0.3-serien. Inneholder primært sikkerhetsoppdateringer og feilendringer, men også noen nye funksjoner og forbedringer.
Draco GNU/Linux er en liten og fleksibel distribusjon som kan utvides ved hjelp av pkgsrc rammeverket.

Draco GNU/Linux 0.3rc

Arvtageren til Draco 0.2 er snart ferdig. Draco 0.3rc kommer i to forskjellige versioner, standard og desktop.

Mer informasjon tilgjengelig på hjemmesiden til Draco GNU/Linux.

Draco GNU/Linux 0.2

Introduserer Draco 0.2.0. Nytt er kernel 2.6.21, Glibc 2.5, GCC 4.1.2 og pkgsrc 2007Q2. Over 500 binærpakker er tilgjengelig etter installasjon, 6000 fra kildekode.

GPU og Beryl

Phoronix har publisert en artikkel der de tar for seg diverse skjermkort og deres ytelse i Beryl.

Blue-Ray og HD DVD i Linux

Som de fleste har fått med seg har det vært en del diskusjon rundt Blue-Ray/HD DVD og Linux. Det ser nå ut som det eksisterer en fungerende løsning.

Slackware 12.0 status

Etter fem måneder med intern utvikling er nå Slackware Current (12.0) klar til testing. Endringene er alt for mange til å nevne her, derfor nevner jeg det viktigste.

Endelig ny maskin

Etter mange års tro tjeneste var det på tide å bytte ut P2'en. Planen var å oppgradere til en billig Pentium 4, men siden jeg skal ha denne maskinen i noen år kunne jeg like godt velge en litt mer high-end CPU. Valget ble Core2.

KHTML er mest kompatibel med CSS3

Det viser seg at KHTML (Konqueror) 3.5.6 passerer alle testene til CSS3 standarden. Ikke nok at den passerer alle testene, den knuser all konkurranse med god margin. Litt artig at den minst profilerte nettleseren er den som er mest kompatibel, Konqueror var også den første nettleseren som passerte Acid2-testen for en tid tilbake. Les mer for resultat.

XFCE 4.4 lansert

XFCE 4.4 er lagt ut til nedlastning, det har ikke kommet noe annonsering fra XFCE selv, men regner med at dette kommer om ikke så lenge.

XFCE 4.4 er et stort hopp fra 4.2. Denne utgivelsen vil etablere XFCE som et alternativt til GNOME og KDE. Noe Thunar (Release notes) skal ha mye av æren for.

SeaMonkey 1.1 lansert

SeaMonkey 1.1 er nå tilgjengelig. Oppdatert Gecko, ny versjon av ChatZilla, integrert stavekontroll og bedre sikkerhet (spesiellt mot phishing) er noe av det som er nytt i versjon 1.1. SeaMonkey er Mozilla Suite under et nytt navn. SeaMonkey ble forket av Mozilla Suite da Mozilla bestemte seg for å konsentrere all utvikling mot Firefox og Thunderbird.