Bloggen til morphir

Linux leder ann med UBIFS

Med Linux version 2.6.27 ut av dørene i disse dager leder linux ann med sin støtte for Solid State Disker.

Etter at Linus Torvalds har startet sin nye blog, har han blant annet skrevet om SSD diskene fra Intel, der han skamroser de.

Dell Slim med Ubuntu

Slim har liksom vært dingsen jeg har siklet hengivent etter i løpet av de siste månedene. Og det har ikke vært mindre oppstyr rundt disse nett-pcene =)


Min pris kalkyle: ca. 4000,- inklusive moms.

Dell blir nå seriøse med Ubuntu

I følge mine kilder skal Dell nå kunne tilby forhåndsinstallert Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) på alle sine 4 laptop modeller inkludert den nye UMPC fra og med slutten av denne måneden(Juni 2008).

Nå kommer de STORE med de små!

Årets desidert varme potet er ultra portable laptoper. OLPC og EEE har begge levert fra seg noen respektable produkter som verden ikke ser ut til å få nok av. Men nå ruster Dell og HP opp i kampen om de små hendene.

De store

Hvorfor GNU/Linux? Eller bare linux?

I dag bruker vi ordet Linux som en felles benevnelse når vi omtaler ubuntu, open suse, red hat eller gentoo. Selv sier jeg til folk at jeg bruker Linux når de spør hvilket operativ system det er jeg bruker. Mens andre ville sagt: jeg bruker Gnu/Linux. Men mange ser likevel ikke ut til helt å skjønne hvordan dette helt henger sammen.

Lyden er endelig bra under Linux

Og det takket være pulse audio!

IT-historien - The Good, the Bad and the Ugly

Jeg har skrevet en 4 siders kronikk hvor jeg tar for meg it-historien fra og med 1983 til og med i dag. Jeg poengterer kun i grove trekk (med litt humor) for å holde mengden nede og øke lesbarheten. Dette er min julegave til dere på linux1.no :) God Jul!

pdf-fila kan du laste ned her: http://www.morphir.com/good_bad_ugly.pdf

KDE 4 forhastet?

Jeg testet KDE4 ved andre alpha, første beta og nå igjen med beta3. Når jeg laster inn kde4 beta3 på mitt arch system blir jeg veldig overrasket over hvor lite komplett dekstopen føles og ser ut. Min umiddelbare reaksjon er at dette ikke er beta kvalitet. Plasma startes opp som default og spytter ut upolerte plasmoids, feilmeldinger og sluker minne på lille laptop.

De faktiske grunnene til at vi skal si nei takk til OOXML

Det har vært mye omtale og snakking rundt denne saken. I skrivende stund har ISO forbundet stemt ned forslaget fra Microsoft, med hendholdsvis 53,12% for OOXML, hvor 66,66% er kravet for at standarden skal innføres. Her følger de faktiske grunnene til at vi må si nei til OOXML.

Nouveau - en symbolsk bauta for fri programvare

Et prosjekt som dere helt sikkert allerede vet om, er Nouveau, de frie gfx driverne for nVidia grafikk-kort. Men som kanskje mange av dere ikke vet, er den symbolske og praktiske betydning dette prosjektet har - nei, jeg snakker ikke fri 3D aksjelerasjon. For Nouveau-prosjektet har ingen hjelp fra selskaper eller nVidia.