Bloggen til rocknrolf77

OpenOffice 3.0 rc1 ute

Første rc av OpenOffice 3.0 er nå ute og kan lastes ned herfra : http://download.openoffice.org/680/

Norsk språkpakke kan man finne her : http://ftp.tu-chemnitz.de/pub/openoffice-extended/extended/3.0.0rc1/

Største nyheter : http://marketing.openoffice.org/3.0/featurelistbeta.html

Siste nyheter : http://development.openoffice.org/releases/3.0.0rc1.html

Endelig oppdatert ordliste for openoffice

Endelig kom resultatet av frigjøringen av synonymordlistene fra synonymer.merg.net. Mange har klaget på kvaliteten på frie ordlister, men nå ser det ut som ting skal bli bedre :)

Les mer her : http://www.datanytt.no/?catid=5&artid=997

Kjør fsck under shutdown istedenfor

Et script som heter AutoFsck, kan nå kjøre fsck(file system check) når du skrur av maskina istedenfor. Irriterer meg ganske mye innimellom, hvis jeg trenger maskina fort å må vente på at en flere hundre gigabyte partisjon skal sjekkes. Dette løser da dette problemet med å kjøre fsck når du skrur av maskina. AutoFsck gir deg også spørsmål om du vil utsette dette til neste gang.

Desktoplinux undersøkelse om distro etc.

Desktoplinux.com har en undersøkelse om valg av distro etc. Hadde vært fint om så mange som mulig kunne vært med å kartlegge hva som brukes :)

http://www.desktoplinux.com/cgi-bin/survey/survey.cgi

Noen som drar kjensel på denne logoen?

Kom over en ganske stor likhet med ubuntu logoen på en side som heter microsoft alumni network . Ser ut som menneskene i ubuntu logoen har blitt litt tjukkere og treigere akkurat som en windows installasjon blir. Til og med lignende farger :)

Open Gl 3 til høsten

Iløpet av året kommer Open Gl 3. Da blir det støtte for de nye hardware funksjonene i "direct X" 10 kortene. Blir spennende å se resultatet og om dette kan trekke litt spill produsenter fra direct x og over til open gl.

http://www.datanytt.no/?catid=2&artid=736

Flere morsomheter fra microsoft

Bill Hilf, more formally known as Microsoft's platform strategy director. Har utalt seg at linux ikke finnes lenger. Hvor mye skal man tro på noen som kaller ubuntu for et firma. Jobben hans er jo å fremme windows bruk. Men ærlig talt, hvor mye kan det fremmes. Nå er det nok mer snakk om å prøve å holde på nesten monopolet.

Artikkel om vannmerking og drm

Artikkel om drm, vannmerking og alternative metoder av EFN (Elektronisk forpost Norge) : http://www.ballade.no/nmi.nsf/doc/art2007031509221811042343

Novell parodierer Mac reklame

Novell kopierer mac reklamen med I'm a pc og I'm a mac. Med å slenge inn linux også. 2 filmer som jeg synes var ganske morsomme. Ihvertfall hvis man har sett mac reklamen.

http://www.datanytt.no/?catid=4&artid=585

Takk for at jeg slipper palladium.

Leste en skremmende artikkel om drm på efn's nettsider. Må virkelig gi en stor takk til linux for at jeg slipper unna dette. Utrolig at folk finner seg i å bli behandlet på denne måten.

Artikkel : http://www.efn.no/tcpa-faq-no.html