Bloggen til lars-e

Wimp på en ikke Debain basert distro..

Tenkte jeg skulle hive meg rundt å få fyra opp Wimp på min laptop idag, det var visst ikke så enkelt som det skulle ha vært, tydeligvis er det meste bare tilpasset Debian baserte ditroer i disse dager, så min Gentoo maskin var glemt ute i kulda... :P

Uansett, litt søk og lesing i forumer har tatt meg frem til denne fremgangsmåten for å få det hele til å fungere.. ;)

Linksys WRT54G og WRT54GS

For en stund siden skulle jeg kjøpe meg ny ruter, for å kunne dele en internett-linje med de jeg bor sammen med. Forhørte meg litt rundt omkring, og ble sterkt anbefalt Linksys sine WRT54 rutere, da de kunne «oppgraderes» med en Linux-basert firmware (ble jeg fortalt).

HL2, CS

Så var tiden kommet til å legge inn noen spill på den nye bærbare også (det er jo snart eksamen, så må jo ha noe å fordrive tiden med, he he he). Tenkte jeg i første rekke skulle legge inn HL2, deretter CS. Så dette er hva jeg måtte gjøre for å få alt til å fungere som det skulle:

Internet Explorer

Jau, leste at det skulle være så vanskelig å få kjørt IE gjennom WINE, så jeg måtte bare sjekke hvor vanskelig det var. I min leting etter løsninger, kom jeg over IEs4Linux, som gjorde dette til en jobb selv bestemor ville klart :P Et meget lovende tilskudd for de som ønsker å verifisere nettsider e.l. mot IE. Eller de som av en eller annen obskur grunn ønsker kjøre IE ...

TeamSpeak klient

Ja, følte nesten at det måtte inn en klient på maskinen min også, he he he.
TeamSpeak er utgangspunktet for den også. Informasjon er samlet gjennom flere forskjellige guider og tips funnet på diverse sider.

1. wget ftp://ftp.freenet.de/pub/4players/teamspeak.org/releases/ts2_client_rc2_...

TeamSpeak tjener

Ja, endelig begynte jeg å se meg litt om etter hva som tilbys av muligheter under Linux for spilling osv. I den forbindelse kom jeg også over TeamSpeak, som er en tjeneste for å kunne snakke med hverandre over nett. Det fantes tusen guider for dette, men ingen som var helhetelig nok for meg, så jeg endte opp med å lese de fleste jeg kom over da.. :)

IE eat my dust!

Yes!

Jeg har en hjemmeside for studenter i samme situasjon som meg. Har ikke så mange treffene på en måned, men statistikken for forrige måned har akkurat ankommet, og hyggelig lesing er det!

Hittils i november måned har det vært 4898 unike besøk på siden, og av disse så fordelte det seg som følger (ifølge hvordan brukerne har blitt identifisert):
Linux: 62.9%
Windows: 31%
Andre OS: 6%

XMMS med støtte for wma

Joda, støtte for wma i xmms hadde jo vært greit.. Studentkanalen publiserer mange av sine reportasjer i wma-formatet, og det er ikke alle jeg ønsker å legge til i musikk-biblioteket mitt. Derfor bruker jeg ofte xmms for å spille av småfiler. Dog kommer jo ikke wma støtte som standard i xmms, noe man enkelt retter på..

sudo apt-get install xmms-dev
wget http://mcmcc.bat.ru/xmms-wma/xmms-wma-1.0.5.tar.bz2

mplayerplug-in fra CVS

Trodde jeg hadde sette en liten blogg om å kompilere mplayerplug-in fra CVS, men den fant jeg ihvertfall ikke igjen.. He he he..

Med en duggfrisk mPlayer på maskina mi, kunne jeg ikke være dårligere enn at jeg måtte hente ned den rykferske mplayerplug-in fra CVS også.. Slik gjorde jeg det:

På maskinen min har jeg FF" og Swiftfox.

sudo apt-get install cvs
cvs -d:pserver:anonymous@mplayerplug-in.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/mplayerplug-in login

Den ultimate mediavspiller, tygger alt.. ;)

Etter å ha lest mangen forskjellige bruksveiledninger, lest mange ./configure -h, har jeg nå funnet en mediespiller som klarer å tygge det det skal være av mediefiler... Det er på tide å ta spranget helt ut, og la mPlayer bli konfigurert med det som er av kodeker og tillegg.. Unleash the beast! He he he..

Nei, fra spøk til alvor, selvfølgelig var det endel forberedende arbeide først.. Gammel mPlayer måtte avinstalleres (mplayer, mencoder og mozilla-mplayer faktisk..)