Bloggen til Soerboe

Bruken av fri prog øker i kommunene, men ikke delingen

Christer Gundersen, utviklingsleder for offentlig sektor ved Friprogsenteret, har skrevet en kronikk på digi.no hvor han peker på at Norges kommuner har økt bruken av fri programvare, men at delingen av informasjon, kildekode, programvare etc. ikke holder følge med utviklingen.

Debian stopper sikkerhetsoppdateringer til Etch

Fra 15. februar får man ikke lenger sikkerhetsoppdateringer til Debian Etch (4.0). Dette er siden Debian slutter å støtte versjoner når neste versjon har vært ut mer enn ett år. Det anbefales å oppdatere til Debian Lenny (5.0).

Kilde:
http://www.debian.org/News/2010/20100121

Sette opp multimediaknapper

Nye tastatur i dag har veldig ofte flere ulike multimediaknapper eller andre hurtigtaster for å gjøre det raskere å åpne programmer eller gjøre andre funksjoner. De aller fleste tastaturer er i dag støttet av Linux, men mange av disse har multimediaknapper som ikke fungerer med en gang. Dette er en guide til å få de ekstra tastene på tastaturet til å fungere.

Microsoft sniker seg inn på Linux

Microsoft klenger seg nærmere og nærmere open-source-verdenen, nå også i navnsetting av produkter: http://www.digi.no/814677/gjett-hva-bing-egentlig-betyr

Windows Vista er god reklame for Linux

Digi.no skriver i en artikkel at IBMs Bob Sutor mener at "Lanseringen av Windows Vista er det beste som har hendt Linux på skrivebordet". Han mener at den dårlige publisiteten og kvaliteten til Vista har fått folk og da særlig næringslivet til å få øynene opp for alternativer.

Les digi.no's artikkel.

Tilpasset markedsandel av Linux

Bruce Byfield sår tvil om siste tids statistikk vedrørende Linux' markedsandel og diskuterer andre måter å regne ut en mer reelt prosentandel.