Champagne og jordbær påvirker beslutningsevnen

Geir Isene i norske Freecode reiser spørsmålet om ISOs standardiseringsprosesser bør reguleres. Dette skjer etter avsløringer om at de nasjonale ISO organene som deltar i vurdering og høring av framtidige standarder er lette å korrumpere av agressive markedsaktører.

Lite ære tildeles ISO komiteene i for eksempel Norge og Sverige etter runden hvor man skulle uttale seg om Microsofts OOXML, som forøvrig er fullt ut overflødig da man allerede har en moderne ISO standard som dekker formålet, nemlig dokumentformatet ODF.

I Norge framkommer det at reglene i den nasjonale private komiteen ble endret like før avstemmingen. I Sverige unnlot man å stemme når det framkom at den nasjonale komiteene rett og slett hadde blitt kjøpt av Microsoft.

Det er åpenbart at dette er det uregulerte "bakrommet" hvor noen snakker sammen og utveksler tjenester. I og med at dette er den organisasjonen som har fått etablert den kjente ISO 9001 (lenke) som masse organisasjoner smykker seg med med så bør vi forvente at ISO selv lærer og forbedrer prosessen vesentlig rundt akseptering og høringer.

Slik som situasjonen er nå bør vi tvile på integriteten til den nasjonale ISO komiteen. Vi må aldri glemme at champagne og jordbær er nytelsesmiddel som kan påvirke beslutningsevnen.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

05t3k4k3

ODF FTW

moma

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer