Linux1 versjon 2

Da ser det ut som om vi har fått ut versjon 2 av Linux1.no og Mac1.no

Endelig blir vi kvitt henholdsvis PostNuke og Nuke. Vi har gjort flere forsøk hver for oss for å få oppgradert disse programmene til nyere versjoner, men det har stoppet opp hver gang. Drupal sin kode er langt mere oversiktlig og dette har gitt oss håp om at dette blir enklere å vedlikeholde. Vi bruker nå den samme databasen for brukere, slik at problemer relatert til synkronisering skal være borte. Dere trenger også kun å vedlikeholde en profil, nemlig den i Drupal. Endringer vil automatisk bli overført til forumene neste gang dere logger dere inn der.

I løpet av de siste par månedene har vi
1) Testet alle aktuelle publiseringssytemer.
2) Laget all grafikk og design dere ser her, og laget enda flere utkast som dere aldri vil få se.
3) Skrevet vår egen kode for å integrere Drupal med phpBB. Når jeg er ferdig med dette og eksamener så vil denne gjøres tilgjengelig under GPL, men akkurat nå er mye hardkodet for disse sidene.
4) Testet diverse moduler som gjør Drupal mere interessant
5) Skrevert våre egne programmer for å ta med innholdet fra de gamle sidene og legge inn i Drupal, samt håndtere overlapp.
6) Forbedret oversettelsen av Drupal.

En del ting gjenstår:
Opera har en del problemer. På versjon 8.0 fungerer det meste, men menyen til høyre blir skjøvet ned på siden. Det rare er at det fungerer etter en hard-refresh , men deretter går det galt igjen.

Generell rydding i menyene.

Gallery 2 er i skrivende stund ikke klar for produksjon. Vi vil enten få dette opp på beina når ferdig versjon foreligger, eller vurdere andre alternativer.

Vi har helt sikkert bommet på oversettelsen et par steder. Send privat melding til undertegnede dersom du finner noe, eller nevn det i forumet.

Det skal bli mulig å gå fra Linux1.no til Mac1.no uten å logge inn på nytt. Per i dag kan du være logget inn begge steder og en cookie vil la deg være inne rimelig lenge, slik at du kan komme tilbake, men første gang må du altså logge inn på nytt på hver av sidene.

For øyeblikket har vi kun RSS 0.91 feed. RSS 2.0 kommer snart.

Search back funksjonen i forumet (pulldown-meny) fungerer ikke på forsiden.

Man kan bruke diverse publiseringsverktøy for å legge ting i bloggen sin på Linux1.no, men vi har ikke testet dette noe særlig enda.

Jeg har etterhvert oppnevnt (altfor) mange administratorer for å hjelpe til med å skrive artikler / rette feil i tekst som allerede ligger ute. De som har brukt administrator rettighetene sine i det siste eller bidratt på andre måter vil få tilbake denne statusen i løpet av de neste 5-10 dagene. Drupal støtter også en mere finkornet tildeling av roller, slik at det er lett å gi flere anledning til å redigere artikler.

Fortsettelse følger :)

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Izte

Flott flott, dette var virkelig lekkert. Det aller første jeg la merke til er at æ'n i real-namet mitt under "min konto" ikke fungerte, så det er kanskje noe i veien med charset? Ellers, veldig bra.

ak

Vi har hatt en del charset problemer, så du har antageligvis truffet spikeren på hodet. Det er nok noen felter som vi har oversett under testing.

Redigerte profilen din for å teste.

Izte

Der var det iorden ja. Er det ikke noen funksjon som logger meg inn hver gang jeg besøker siden? Brukernavn og passord er jo lagret, men irriterende å måtte logge inn hver gang..

ak

En garbage collection av sesjoner som kjørte litt for ofte, forhåpentligvis skal du forbli innlogget i tre uker nå.

dexx

Dette ser svært pent ut, fint design, og tiden vil vise om det rette systemet er valgt. Håper det, for da kanskje jeg vurderer det til noen av mine prosjekter :)

Vulcans are people too!
http://www.boredbroadbanduser.com/

"Human knowledge belongs to the world, like Shakespeare and aspirin"

Brutal

mac1.no funker jo ikke da..

jaboua

Ja, dette var virkelig lekkert!

EDIT: jeg får også opp "You don't have permission to access /phpBB2 on this server." når jeg prøver å komme inn på forumene...
_________________________________
"Borte bra, men 127.0.0.1 best!

jaboua

Bare en ting til: Under "forum" til høyre står det ikke poster, bare

"warning: Unknown(phpBB2/topicfeed.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/linux1/beta/includes/common.inc(1882) : eval()'d code on line 2."

Er dette en bug i firefox, eller er det noe som midlertidig ikke funker?
___________________________
!"Borte bra, men 127.0.0.1 best!

tao

I Opera ser input-feltene (Innlogging, kommentar-felt etc) litt rare ut, de har større tekst enn det andre. Kanskje har det noe med at jeg har endret innstillingene MINE, men likevel.

Dette kan enkelt ordnes:


input {
font-size:1em;
}

Slik vil alle input felt ha samme størrelse som boksen de ligger i.

Gratululerer, linux1 :)

ak

Takk :) sånne bidrag hjelper veldig.

Takk til (S) også som påpekte det samme, men Mac1 admin glemte å implementere det :)

ak

ps. dersom noen kan forklare meg hvorfor opera noen ganger plasserer "forum" spalten i bunn så er jeg interessert i det også :)

jaboua

Nå er det greit, jeg kommer helt fint inn på forumene igjen!!!

Gaau

Lekkert!
Og spennende med blog til alle medlemmer.

Gratulerer :)

jaboua

Unnskyld hvis jeg maser, men hvor er det blitt av galleriet? Ville tiite litt rundt ;)

ak

Gallery 2 er i skrivende stund ikke klar for produksjon. Vi vil enten få dette opp på beina når ferdig versjon foreligger, eller vurdere andre alternativer.

Det er prioritert, men vi har ingen tilfredsstillende løsninger å velge mellom akkurat nå.

tao

Som jeg påpekte i min blogg kan dette avhjelpes med

#siderbar-right {
margin-left:-162px;
}

(I motsetning til -160 som det er nå.)

Dette funker helt fint i Firefox, Konqueror og Opera. Bedre å legge dette til før du finner hva den egentlige "feilen" er, ikke sant? :)

Gaau

Jeg blir fortsatt kastet ut ca hver dag..

På egne php prosjekter som ble 'hostet' kommersielt hadde jeg også dette problemet, selv om gc var rett innstilt.
Men alt ble bra når jeg fikk en eksklusiv mappe for mine sessions.

Men jeg bommer kanskje kraftig på spikeren nå ? :)

ak

Jeg skal dobbeltsjekke neste gang jeg har mulighet for å forbli innlogget i over 24 timer, men jeg er ikke klar over at dette fortsatt er et problem.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer