Beryl / Nvidia

Ville bare gjøre oppmerksom på at Beryl fungerer overraskende godt, ihvertfall på Edgy med NVIDIA (har ikke testet siste på Gentoo enda).

Fulgte
http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Edgy/nVIDIA
mer eller mindre til punkt og prikke.

Hvis Beryl, Compiz og de andre fortsetter med dagens tempo har Mac OS X og Vista null og niks de skulle ha sagt :) Kan tenkes at de vil ligge et ørlite hakk foran ved lansering, men Linux har nå fått et fantastisk rammeverk for fancy, unyttige grafiske effekter og konkurranse mellom flere lovende prosjekter. Dette er ikke lagt ut som artikkel på forsiden fordi det ikke kan anbefales til nybegynnere. Mer erfarne brukere klarer alltids å fjerne Beryl dersom det skulle oppstå problemer, noe som er sannsynlig fordi offisielle oppdateringer kan fjerne de nødvendige driverne.

Dette tror jeg det blir vanskelig å holde på avstand hvis ikke både Apple og spesielt Microsoft klarer å redusere tiden mellom nye versjoner betraktelig :)

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

moma

Jeg var ivrig Compiz/Xgl-bruker helt i begynnelsen da produktet ble lansert. Laget også noen vanvittige skript som installerte Compiz/Xgl automatisk PCn. Men den første Beryl-varianten var altfor ustabil og den rootet med standardpakker som gjorde vanlig arbeide på PCn vanskelig.

Takker for guiden, har nemlig lyst til å prøve Beryl på nytt.

Denne artikkelen gir også noen tips om Beryl/NVIDIA: o--> http://www.linux.com/article.pl?sid=06/11/08/1527207

Har sier bl.a: """I had a few headaches installing the latest Nvidia beta driver, due to my earlier installation of Ubuntu's non-proprietary Nvidia packages. The cure was to remove all the Nvidia-related packages of my system, then install the beta driver."""

EDIT: Har nå installert Beryl.
Fungerer bra men kuben (kuben med arbeidsflater) er borte vekk. Andre effekter fungerer riktig.

Prognatus

Jeg har litt problemer med å skjønne forskjellen på Compiz og Beryl. Er det slik at Beryl er blitt "community"-prosjektet nå, mens Compiz retter seg mer mot firmaer? Eller hvorfor brøt de ut og laget enda et prosjekt med samme formål? Var det uenighet om veivalget fremover og personlige motsetninger som førte til brudd?

morphir

Det er langt i fra stabilt enda. Så jeg ville ikke brukt det på en applikasjonskritisk maskin. Jeg kjører det i dag(laptopen med AIGLX)som er en laptop til 6000,- for et år siden, nærmere bestemt en IBM thinkpad r50e(i850GM Chip). Denne fungerer overraskende bra. Men blir treg som sirup med mange firefox vinduer/tabs åpne + programmer. Som jo er helt vanlig...

Raskere er det med XGL på min "high-end" PC hvor jeg har et nVIDIA 7900GT kort.

Jeg spekulere mye hvor langt dette eyecandy-saken vil stå om ett år. I dag er det vel mest bling-bling. Men jeg tror dette går i retning av at fokuset på workflow på din desktop øker. Så får vi se da, om M$ og MAC holder med i svingene :D

ak

Strange, kuben funker her.... rart :)

ak

Ikke sikker, men verktøyene og themene som kom med Beryl opplevde jeg som milevis bedre enn det jeg fant for Compiz. Mulig jeg ikke så godt nok etter, begge er ihvertfall bra.

Smjor

"I begynnelsen var compiz..."

Compiz var først ute, han som har ansvaret for utviklingen (jobber i Novell) har ikke gjort spesielt mye for å utvikle prosjekte videre, det har mest vært tale om bugfixes etc.

Beryl het tidligere compiz-quinn (etter utvikleren som har nicket Quinnstorm - ei jente faktisk). Compiz-quinn hadde i starten noen flere tilleggseffekter enn compiz, etterhvert ble compiz-quinn grenen utvidet til å inneholde støtte for temaer via en egen motor, og avhengigheten av gnome (gconf og gnome-window-decorator) ble droppet til fordel for et frittstående konfigurasjonsverktøy.

Den siste versjonen av compiz-quinn, før de skiftet navn til Beryl, var nokså ulik "moder-opphavet" compiz, og de bestemte seg derfor for å forke prosjektet til et frittstående prosjekt. Noe av grunnen var også at hovedutvikleren av compiz hadde hverken tid eller interesse av å inkludere quinnstorms-nyvinninger i den offisielle compiz-versjonen.

Det meste kan leses her:
http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2006-September/000426.html

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer