Konklusjonen til Standard Norge?

Er det noen som vet hva konklusjonen til Standard Norge ble angående OpenXML (vs. Open Document Format)?

Maskinen som drifter http://www.standard.no (Windows Server 2003, iflg. Netcraft) ser ut til å være nede ;)

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Tror ikke innstillingen er ferdig eller publisert.
Iflg. digi.no skal det fortsatt holdes noen drøftelser på epost med møteaktørene og et møte med formannen:
– Vi skal ha en dialog på e-post med de som var på høringen, og så skal vi ha et møte med formannen i komiteen, sier Sæterøy, til digi.no.
http://digi.no/php/art.php?id=393976

Som en av de som innga kommentar til høringsforslaget, vil jeg tilføye at det vel nesten er for mye å håpe at Standard Norge har ryggrad nok til å gå imot OOXML forslaget. Følger de tråden i regjeringens eget høringsforslag om åpne dokumentformat i det offentlige, tipper jeg det vil bli et betinget "Ja" (dvs. med mulighet for å forhandle fram endringer).

morphir

hvis du hører på siste halvdel av tllts.org sin podcast som opprinnelig handlet om cluster, kan du høre en av lytterne si hva som vil skje hvis regjeringer godtar MS sin open XML. ISO forbundet vurderer til og med å sparke Microsoft ut av debatten (og de framtidige) pågrunn av deres framtreden mot regjeringen i USA. Så hvis openxml blir godkjent står en rekke stygge og lukkede standarder for tur.

Det jeg mener å si er at microsoft ikke bør ha noen som helst ting å si i denne sammehengen, og de bør bare godta standardene som iso forbundet vedtar. MS er bare interessert i å legge lokk på sitt monopol. Som bare gavner investorene i Microsoft Corp. og _ingen_ andre.

xiglet

Hvis man stemmer betinget ja, og det tilsier at man først må rette opp i et par ting (som gjør den kompatibel med GPL, altså fjerner det som har med patenter og henvisning til lukkede formater etc å gjøre) så ser jeg ikke noe stort problem i dette. Husk at det da ikke er Microsoft som eier formatet lenger, men standardiseringsorganet. På lik linje med at det ikke er Sun som eier Open Document Format.

Hvis disse tingene blir løst (tviler på at de blir løst dog) så har ikke MS noe konkurransefortrinn overfor andre aktører, bortsett fra at det er dem som har stått for det meste av utviklingen og derfor har et tidsmessig forsprang.

Korriger meg hvis jeg tar feil, men det er slik jeg ser det.

Jeg ser på OOXML slik det er i dag et STORT skritt i riktig retning, men fortsatt en trussel mot konkurransen.

Så vidt jeg forstår kan heller ikke Microsoft uten videre lage "en ny versjon" av OOXML. Dvs, dem kan godt gjøre det men da vil ikke de være kompatible med standardiseringsorganet. Heldigvis er det så stor fokus i markedet på åpne filformater om dagen at MS aldri vil tørre å gjøre noe slikt.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer