Dell ødelegger SAS standarden

Dell introduserer i disse dager nye RAID kontrollere, nemlig PERC H700 og PERC H800. Spesifikasjonene ser bra ut og det er ingen grunn til å tro at disse ikke skal fungere med Linux. Derimot har Dell gått til det skritt å aktivt blokkere disker de ikke selv har solgt.

Dell forlanger nemlig svært mye for harddiskene de selger, eksempelvis kr 1840 for en 2.5" 7.2k RPM SATA disk med 500 Gb plass, mens tilsvarende disk koster kr 660 hos MPX. Den lille caddyen kan neppe koste 1180 kroner, de selges faktisk for 23 dollar på Ebay, men er ellers vanskelig å få tak i.

Videre er det absurd at disse modellene beskrives som SAS/SATA kontrollere. Det er helt opplagt at de ikke vil fungerer med mange enheter som følger nevnte standarder, og hva er da vitsen?

Dette er like ille som Microsoft sin fikling med standarder for å unngå kompatibilitet og konkurranse. SCSI og SAS har vært relativt gode standarder i mange år, det er forkastelig at Dell nå skal lage sin egen variant uten å informere klart om dette.

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

marxleni

La de kjøre sitt eget løp og gå konk, for det finnes bedre datamaskiner enn Dell. Med tanke på den raske utviklingen av for eks Linux, og det et faktum at flere å flere tar i bruk andre systemer enn for eks Windows, så er vel dette å betrakte som rent selvmord. Dell har med dette erklært for verden, at de graver seg ned til fortiden der de hører hjemme.

Men grei nok info dette, for da vet man hva man skal styre unna i fremtidige investeringer.

viking60

-Styrer unna takk for info.
Rart at mennesker ikke kan lære av historien. IBM forsøkte å lage sære løsninger på 80 tallet da de var "standarden". I dag er IBM uten betydning i PC markedet, og innser det selv.
OK Dell er i ferd med å bli betydningsløs - nå vet vi det. :rolls eyes:

"Universet og menneskets dummskap er uendelig - dog er jeg litt usikker på det første"

marxleni

Men det er ikke jeg, he,he

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer