Fra Ubuntu til Debian hp tx1250eo

Da tok jeg meg endelig tid til å gå fra Ubuntu Gutsy 32bit til Debian Sid 64bit på min HP Pavilion tx1250eo. Ut fra hvordan det var å installere Ubuntu tenkte jeg det kom til å være noen skjær i sjøen, men det gikk overraskende smertefritt.

Jeg brukte netinstall cd av Debian testing for å installere, og la bare til boot parameter noapic så var installasjonen igang. Etter ca. 40 min hadde jeg et ferdig installert system som fungerte bra, og jeg oppgraderte så rett til unstable.

Deretter begynte jeg med å få trådløst + skjerm + touchskjerm + webcam til å fungere. Lyden, suspend og hibernate fungerer alle sammen rett ut av boksen med 2.6.24-1-amd64 kjernen (noe det ikke gjorde i ubuntu). Trådløst var så enkelt som å bruke module-assistant for å kompilere ndiswrapper sammen med windowsdriveren nevnt i forrige bloggpost. Skjerm var også så enkelt som å hente driveren fra nvidia.com og installere i konsollen. Touchskjermen var det bare å hente evtouch driveren og bruke xorg.conf filen fra Ubuntu installasjonen. Webcam var også bare å laste ned uvcvideo source og kompilere.

Deretter stod det bare igjen å installere alle programmer jeg hadde i Ubuntu. Heldigvis ligger 32bit wrapper for flash i repo til Debian slik at jeg har flash i iceweasel og opera. Eneste som mangler er java webplugin som ikke er kompilert for 64 bit.

Alt i alt vil jeg si meg særdeles fornøyd med den nye installasjonen som jeg finner raskere og bedre enn den tidligere Ubuntuinstallasjonen.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Hei,

Har brukt denne i Ubu 7.10 64....

http://www.futuredesktop.org/java-plugin-64-bits-ubuntu.html

debianuser

Er ikke så ofte jeg bruker java, så ser ikke på det som et stort problem, men uansett takk for tipset ;)

tactus

Hei, interessant bloginnlegg. Kan du si litt om hvordan Debian unstable er i daglig bruk, behøver det mye vedlikehold f.eks.? Takk.

debianuser

For å si det sånn, så har jeg fått inntrykk av at det er blitt mer stabilt siden jeg begynte å bruke det for 3 år siden. Ingen problemer å bruke det til desktopbruk.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer