Mandriva 2011 RC2 er ute

Mandriva 2011 RC2 er ute og kan testes.
Har ikke fått prøvd det ut i noen særlig grad ennå. Det ser lovende ut, men at de har endret på brukergrensesnittet i KDE såpass mye vil kanskje ikke være like populært hos alle.

http://blog.mandriva.com/en/2011/07/27/mandriva-2011-rc2-is-out/

Noen skjermbilder:
http://www.linuxbsdos.com/2011/07/28/mandriva-desktop-2011-pre-release-s...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Brakkvatn

Dette skrivebordet minner jo litt på OSX/Win7. Stilig er det uansett. Kan ikkje sei det same om Gnome3... ennå. :)

viking60

Tja det er ikke så stor forskjell på Rosalab menyen og Gnome 3. Det er faktisk veldig likt spør du meg :)
Det ser ut til å være "tablet look" som gjelder.
Nye brukere kommer til å elske det, og gamle ringrever vil nok forbanne endringen som vanlig (som med KDE3/KDE4).
Men i KDE så lar det seg jo enkelt justere, slik at det ikke spiller noen større rolle. På det området gjenstår det en god del å ønske på Gnome3 (fleksibilitet).
Jeg ser frem til at Time frame fungerer - den vil bli både praktisk og kjekk.
Også kunne jeg ønske meg kernel 3.0.0

josi

Førsteinntrykket mitt når jeg først prøvde RC2 var godt. Det har blitt gjort en jobb med utseende.

Men etter å ha brukt Mandriva 2011 noen dager har jeg funnet flere ting å sette fingeren på når det gjelder KDE-tilpasningen.

-Oppgavelinja er ubrukelig om skjermen er liten. Det er knapt plass til programmer siden plassen tas opp av altfor mange store ikon.
-Noen har fått det for seg at det var en god idé å kopiere OS X sin måte å bruke samme ikon både som hurtigstart-knapp og til å vise at programmet kjører. Dette synes jeg ikke er en god løsning.
-Startemenyen er stor når den åpnes. Det er helt greit, jeg trenger ikke se de maksimerte programmene mens jeg bruker startmenyen. Men hvorfor er ikonene så store? På tross av den store menyen må man likevel scrolle for å finne fram til rett program. Ikonene ligger på et rutenett noe som er tungvint og gjør at det tar lengre tid å finne fram enn om en liste hadde blitt brukt.

Etter å ha brukt denne oppgavelinja og startmenyen noen dager, har jeg skiftet til standard KDE-oppgavelinje og til Lancelot-menyen. Dette fungerer bedre! Faktisk synes jeg det ser bedre ut òg.

Dolphin er patchet og "ROSA"-gjengen har gjort den om til en idiot-filbehandler. Den ser bra ut, men har blitt langt dårligere å bruke. Igjen et forsøk på å gjøre som Apple. Borte er muligheten til å dele vinduet, noe som gjør filbehandling unødvendig komplisert. Muligheten for å aktivere/deaktivere forhåndsvisning er borte. Helt latterlig tragisk!

Ellers er det masse bra å melde. F.eks. integrering av Mandriva-verktøy i KDEs systemsettings, RPM 5, bra integrasjon av GTK-program i KDE, nye synkroniseringstjeneste, integrasjon av networkmanager (som ser mye bedre ut enn Mandrivas gamle nettverksverktøy, men som fortsatt ikke fungerer like optimalt med mobil som modem via blåtann).

viking60

Du kan dele vinduet i Dolphin med F3.
Og du kan endre forhåndsvisning i settingsmeyen som ligger under tannhjulet oppe til høyre.

Brakkvatn

-Noen har fått det for seg at det var en god idé å kopiere OS X sin måte å bruke samme ikon både som hurtigstart-knapp og til å vise at programmet kjører. Dette synes jeg ikke er en god løsning.

Dette har Win7 og Gnome òg tatt til seg. Jeg trives veldig med det i Windows 7, som jeg bruker i skrivende stund! :-!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer