GNOME Color Manager

For de som er interessert i fargestyring er nå gnome-color-manager (gcm)lansert i utgave 2.29.1. Gcm er et enkelt administreringsverktøy for icc fargeprofiler. De støtter en del forskjellige enheter, men det er nok for skjermer at det foreløpig er støtte i annen programvare. F.eks kan gimp plukke opp monitor profilen som settes med gcm. Gcm prosjektet ledes av Richard Hughes (http://blogs.gnome.org/hughsie/) som er ansatt i RedHat. Han er svært effektiv og har fått gjort mye på kort tid. I gcm er det og støtte for enkel kalibrering og profilering av skjerm ved hjel av et colormeter.
http://projects.gnome.org/gnome-color-manager/
For ubuntu finnes denne kompilert i to utgaver i ppa'n til Pascal de Bruijn. I hans ppa fines gcm i utgivelse og utviklingsversjon. https://launchpad.net/~pmjdebruijn

Her er noen egne skjermbilder:
http://img213.imageshack.us/img213/6241/gcm1.png
http://img692.imageshack.us/img692/9048/gcm2.png
http://img693.imageshack.us/img693/9519/gcm3.png

Kde har noe tilsvarende på gang med sin Kolormanager, men den er nok ikke i nærheten av noen utgivelse. http://oyranos.com/wiki/index.php?title=Kolor-manager Kolormanager var et "summer of code" prosjekt. http://code.google.com/soc/2008/openicc/appinfo.html?csaid=9EFC0E521D250...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Jeg har installert Gnome Color Manager pakken(e) for openSUSE 11.2.
Men hvordan starte opp/kjøre/bruke GCM?

Er GCm en egen applikasjon ev. klient/server som påvirker hele Gnome systemet, eller skal GCM benyttes via plugins e.l. innenfra aktuelle, grafiske applikasjoner?

ltg

Den starter selv ved login og laster skjermprofilen. Det er ei fil med navn gcm-apply.desktop som antagelig nå finnes i en av autostart katalogene på systemet ditt. Ellers finner du administrasjons grensesnittet liggende under System-Innstilinger-fargeprofile. Denne kan og startes med gcm-prefs.

Profilene ligger i /usr/share/color/icc eller ~/.color/icc bla.

Noen applikasjonene (firefox,gimp,gqview) må stilles inn til å bruke system profilen mens andre har ikke slike innstillingsmuligheter og bare plukker opp profilen (eog).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer