Delta for å gjøre GIMP (dets brukergrensesnitt) bedre.

Hei,

Finn fram designeren i deg og bidra til å gjøre GUI'en til GIMP bedre.
Les hvordan: http://slashdot.org/articles/07/09/15/1040253.shtml

Jeg foretrekker design som lar med slå på-og-av lag (layers) og sammenstille lag på en enkel måte. Lag bør helst vises som fritt flytende kort som man kan rotere, flytte, omrokkere og sette transparensen i forhold til hverandre.

Det kommer stadig inn nye forslag til http://gimp-brainstorm.blogspot.com

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olear

Liker UI'en til Gimp 2.x, den kan tilpasses til brukeren og er enkel og clean. Gimp 1.x var en katastrofe, men 2.x er perfekt (når det gjelder UI'en, har mye negativ å si om GIMP, men UI'en er ikke en av dem).

sturla

GIMP blir i mange fora rakket ned på på grunn av UI'et. Mye på grunn av at folk "kan" Photoshop og ikke klarer å omstille seg, tror nå jeg da. Det geniale med UI'et til GIMP er etter min mening at det er bygd opp i logiske deler som kan flyttes uavhengig rundt på skjermen(e). Eget vindu for det bildet man jobber med, eget for verktøy og eget for lag, kanaler osv. Genialt om man har stor skjerm (bredskjerm) eller aller helst flere monitorer, noe man nok bør ha skal man jobbe effektivt med grafiske ting. Merkelig nok er det dette som folk ikke liker. Da igjen de samme som har sine bein innenfor Photoshop. Selv digger jeg GIMP.

olear

Jepp, uten tvil. De jeg snakker med som ikke liker UI'et er folk med bakgrunn i PhotoShop. Hadde selv problemer med overgangen (PS5=>GIMP1), men etter noen uker med tilpassing hadde jeg ingen problemer med å mestre GIMP.

Istedenfor å bruke tid på UI'en kan de heller fikse viktigere ting :)

Knuto

På ein eller annan måte burde det i Windows vore mogleg å tvinge verkty-vindauge over biletet. Eg har 1024x768 som oppløysing (sjølv på min 19" skjerm), fordi eg tykkjer at alt anna vert for lite. Men med Gimp vert dette veldig upraktisk fordi eg alltid må finne fram verkty-vindauga når eg skal skifta noko. Eg jobbar ikkje nok med bilete til å læra meg tastatursnarvegar.

Men eg høyrer til den gruppa som nesten aldri har prøvd Photoshop, og er storfornøgd med Gimp. I skrivande stund er det likevel eit problem at Gimp/GTK eller noko i den duren krasjar litt for ofte på Windows. På Linux fungerer det smertefritt.

sturla

"Eg har 1024x768 som oppløysing (sjølv på min 19" skjerm), fordi eg tykkjer at alt anna vert for lite."

Det er helt sikkert ikke riktig oppløsning for din skjerm. Hvis du har LCD skjerm vil du ikke få optimalt bilde. Kjipt hvis du vil jobbe med bilde/foto.

På jobben skifter jeg stadig oppløsning på skjemene (LCD), fordi folk synes skriften blir for liten med rett oppløsning. Selv har jeg aldri følt det samme og på mine skjermer er det bare en oppløsning som gjelder.

Knuto

Det kan jo nemnast at eg brukar CRT-skjerm :)

aNordal

Skal jeg være helt ærlig, så syntes jeg verken GIMP eller Photsopp ser ut i måneskinn. Jeg mener ikke at det er dårlige programmer (har tegnet noen ganske fine tegninger med GIMP), jeg bare nevner at det trause GTK-utseendet ikke er særlig appellerende. Krita er et bevis på at det går an å lage tegneprogrammer som er pene å se på.

olear

Sett vinduet til 'always on top' eller lignende, da har du den iallefall alltid tilgjengelig.

GTK i Windows er dessverre ikke helt stabil, spesielt i krevende programmer som f.eks Inkscape.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer