Ubuntu 7.10 beta er ute - søker testere.

Momas blogg for 27.sep.2007:

Gutsy Gibbon 7.10 beta av Ubuntu, Kubuntu og Edubuntu:
Ubuntu 7.10 beta... kom ut i dag. Alle med interesse for saken bes om å teste varen.

Last ned CD eller DVD:
CD: http://releases.ubuntu.com/releases/7.10
DVD: http://cdimage.ubuntu.com/releases/gutsy/beta

Last ned ubuntu-7.10-beta-desktop-i386.iso dersom du ønsker et vanlig 32bits desktopsystem. Alternate CD (ubuntu-7.10-beta-alternate-i386.iso) lar deg installere i tekstmodus dersom grafisk installasjon feiler. Alternate CD lar deg også definere varierte installasjonsparametre på boot-prompten. Kubuntu og Edubuntu har egne nedlastingssteder som du finner på toppen av denne... siden.

Testing:
Vær systematisk og rapporter alle feil du finner til Launchpad..
Men les først anbefalingen om feilrapportering og testing...
Husk også at GNOME-applikasjoner har et "Report a bug..." menyvalg under hjelpe-menyen. KDE har ss. det samme.

Les også hva andre sier om Gutsy beta.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=559797
-------------

Kilde:
http://lwn.net/Articles/251882/

EDIT: Bra gjennomgang
http://tech.tolero.org/blog/en/linux/review-ubuntu-710-gutsy-features-changes

Ubuntus nyhetsbrev #59
https://wiki.ubuntu.com/UbuntuWeeklyNewsletter/Issue59

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Hei,

Har lastet ned og tester denne nå, vel vitende om at dette er en Beta. Jeg tror dette blir svært bra når den endelige versjonen ankommer. Mitt inntrykk er at Ubuntu 7.10 vil bli bedre over hele fjæla og vil gi en veldig bra brukeropplevelse for Desktopbrukere som meg selv.

Jeg har ved tidligere versjoner av Ubuntu bitt meg merke til noe som jeg mener er (om mulig) enda mer fremtredende ved 7.10.

Ut ifra antall bekreftede bugs (Launchpad 7.10 beta og 7.10 rc) synes jeg denne betaen er vel tidlig ute - det er vel ikke meningen at man skal skal måtte forholde seg til så mange kjente bugs i en beta? Er Ubuntu/Cannonical så fiksert på releaseschedule at de publiserer uansett? Jeg mener Ubuntu hadde stått seg på å utsette denne betaen noen dager, så hadde man kanskje funnet NYE bugs? Noen bugs har forøvrig vært med i lang tid....

Misforstå meg rett - dette er ikke kritikk av de utallige som bidrar frivillig til noe som jeg og mange andre nyter godene av, men jeg tror det hadde generert flere "Launchpadmedlemmer" dersom det i utgangspunktet var færre bugs i Betaen.

I kveld kom det nye oppdateringer på "modulene for grafisk grensesnitt" Xorg, kernel, compiz, Nvidia-glx-new osv, men det crasher fortsatt så det suser hos meg. Språkmodulene tror jeg at lar ligge noen dager til. ;o)

Ihvertfall: Her er de få tingene jeg har gjort for å kunne kjøre greit på min nvidia laptop.

Installert med engelsk språk og norsk tastatur (Installasjonstrøbbel ved valg av norsk språk)
Lar compiz være avslått (Jeg trodde først det var den nye Nvidiadriveren som var problemet,det ser ut til at det er compiz.)
Oppdateringer funker når compiz er avslått.

ak

Jeg er ikke sikker. Jeg tror faktisk at dette vil skaffe flere aktive launchpad brukere, folk som frykter at deres problemer ikke blir løst før release. En beta er tross alt for å finne feil, det er ikke det samme som en release candidate. Så lenge de man vet om i dag ikke vil dekke for andre feil, som man da ikke finner, så er det ok. Det er også i tråd med "release often" filosofien, som jeg tror flere distribusjoner har blitt straffet hardt for å ikke ta alvorlig.

-12 versjonen av kernel mangler støtte for ipw3945 (!), men med -11 er systemet sånn noenlunde.

omaha

Joa, en beta er til for å finne feil, og RC for å finne overraskende feil ;o). En beta er også noe som presse og ivrige brukere kaster seg over for å evaluere produktet. Det er med andre ord en "teaser" og bidrar til å generere interesse for produktet.

Man kan jo ta for seg Apple's release av Safari for windows som høstet endel storm. Den viste mange nettsider helt feil osv. Problemet der (for apple) er at dette burde ha blitt sett av Apple og deres testpanel på forhånd, og det tok ikke så lang tid før det var fixet. I tilfellet Apple er det litt spesielt fordi at de har et image (jeg sier ikke at det er slik) for feilfri software som bare fungerer... Enten de vil det eller ei skader Safaribetaen deres image som "feilfri".

Hovepoenget med en beta slik jeg tolker det er å luke ut "de siste" feilene. I tilfellet Ubuntu var planen 6 Tribereleases, men i følge Ubuntu ble den siste hoppet over, og prioriten til bugfixing økt. For Ubuntu sin del markerer de forskjellen mellom alhpa og beta ved at de kaller alphareleases Tribe. For meg er dette en presisering av målgruppen som også signaliserer at dette er ikke beregnet på vanlige nyskjerrige brukere.

Ved en betarelease sier man på en måte at "produktet har nå nesten alle funksjoner det skal ha og er relativt feilfritt". Produktet er rede for et større testpublikum som i sum vil anvende så mange av funksjonene og tilleggsprogramvaren at man finner evt bugs utenfor det området Ubuntusamfunnet rekker over.

Igjen: Jeg tror at Ubuntu 7.10 blir en bra distro og at det endelige resultatet blir veldig positivt for målgruppen.

omaha

Kan naturligvis bare uttale meg utifra egen maskinvare (nvidia/Broadcomm/Ubu 386) men mitt inntrykk er at stabiliteten i Betaen har blitt betydelig bedre. Fortsatt lagger det endel med Compiz, og jeg har fortsatt noen crash når jeg anvender Compiz med mange plugins aktivert. Men det er ihvertfall blitt til å leve med. Ellers synes jeg det ser meget bra ut.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer