Linux gjør det bra i (OpenGL) spilltest.

OpenGL... på Linux viser gode resultater på Phoronix sin spilltest.
Les artikkelen på ITavisen.no: Linux_slo_Vista_i_spill-test...

Om testen på Linux gjør det bedre eller verre enn testen på Microsoft Vista er ikke så voldsomt interessant egentlig. Direct X10 er nok mer optimalisert på Windows enn OpenGL. Men OpenGL er multiplattform og OpenGL versjon 2.x rocks hell out of DirectX.

Jeg våger å si at OpenGL begynner å få fornyet tillit hos spill andre 3D-makere.

Må vel nevne at de kjørte testen på nyere AMD/ATI grafikkort men har de testet med ATIs "open source" driver ?
AMD har lovet å lage open source drivere til sine grafikkort.
--------

Du finner flere gode OpenGL guider i notat 5) av denne guiden...

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

sturla

Hadde kanskje vært mer interressant å teste mot XP, da Vista vel ikke kjører OpenGL optimalt (med vilje).

Må du kjøre Enemy Territory: Quake Wars gjennom Wine, eller kan du få tak i dette spillet som native Linux variant? Kunne godt tenke meg å kjøpe dette spillet.

Det som er kjipt med slike tester, er at de er så avhengige av at driverene produserer det samme resultatet på de plattformene som testes. Når det gjelder ATI har jeg ikke peiling i dag. For Nvidia er jeg heller ikke sikker, men mistenker vel at driveren for Windows gis noe mer ressurser enn den som lages for Linux. Selv om mye av kodebasen sikkert er den samme.

morphir

moma: du er inne på et godt poeng med at OS'et er relativt trivielt. Windows/Linux er ikke platformen. Det er OpenGL og DirectX som er det.

Forskjellen mellom OpenGL og DirectX er marginale rent teknologisk. Bortsett fra en vesentlig ting: DirectX er for spill og kun spill, hvor OpenGL defineres som en 3D platform. Enten det gjelder spill, animasjonsfilmer eller programmer som trenger pene grensesnitt. OpenGl er kort og godt mer universalt og portabelt pågrunn av sin åpne kildekode.

Problemet vi har med directx10 er at opengl kjøres på toppen av directx10, noe som skal påvirke opengl ytelsen negativt. Dette er kynisk av Microsoft, og de beviser nok en gang at de ikke er verdig en markedsledende posisjon.

EDIT mht quake wars - Du kjøper og kjører windows versjonen. Så laster du ned en binær fil på 18MB for å gjøre windows versjonen kompatibel med linux.

exi

Hei, ja den finnes for linux.. og du kan laste ned demo her :

http://zerowing.idsoftware.com/linux/etqw/

Skal vi tro HW .no

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer