Ultamatix for Debian og Ubuntu

Momas blogg for 02.aug.2008

Sak 1:
Dere husker sikker den etterhvert utskjelte Automatix-applikasjonen. Ultamatix er et nytt prosjekt som har tatt Automatixs plass som superinstallatør for ulike tillegg og applikasjoner på Debian og Ubuntu distribusjoner.

Ultamatix er tilgjengelig fra http://ultamatix.com/
Den har en lang liste av spill(+).
234492

Men ta først sikkerhetskopi av din /etc/apt/sources.list fila. Jeg opplevde at Ultamatix la til duplikate repolinjer som skapte problemer. Programmet synger ut en overraskende motorsaglyd ved første start. Motorsagblad står også på logoen.

Merk: Normalt skal du ikke behøve Automatix eller Ultamatix for å installere tillegg (plugins), spill eller programmer i X/K/Ubuntu 8.04. Ubuntu kan gjøre stortsett alt dette for deg f.eks via x/k/buntu-restricted-extras pakken slik forklart i punkt 7) av denne guiden. Benytt SYnaptic pakkehåndterer for resten.

Relatert artikkel: http://www.linux.com/feature/143414

EDIT: Advarsel mot Ultamatix: http://www.qense.nl/ubuntu-nl-warns-for-ultimatix

EDIT: Relatert produkt: Quickstart...
-----------------------------

Sak 2:
Video-opptak fra "The Linux Foundation Symposium 2008" i Japan.
http://www.linux-foundation.jp

Presentasjonene er på engelsk og utgitt som flashvideo. De har ikke brukt HTML object...tag, derfor høyre-klikk på videolenken og kopier URL til kommandolinjen og Totem, Amarok osv. F.eks jeg gjør:
totem http://www.linux-foundation.jp/uploads/seminar20080709/lf-tg.flv
(som er Thomas Gleixners presentasjon av The Completely Fair Scheduler)

Les gjerne slides først (den blå knappen) så du vet hva videon handler om.

Flere nye kernel-presentasjoner på denne siden...

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Automatix ryddet vel ganske brukbart opp etter en litt brokete start så den siste versjonen var vel rimelig grei, men uten at de hadde så mange applikasjoner som ikke allerede var greit tilgjengelig fra de vanlige kildene (inkludert Medibuntu).

Ultramix bruker Ultimate Edition som refereansedistro. Jeg tittet på 7.10(?) versjonen av Ultimate Edition (ble vel først kjent som Ubuntu Ultimate), og skal jeg være helt ærlig var vel dette ikke akkurat Ultimate i mine øyne. Av de *buntuene som jeg har testet er vel Ultimate den jeg ville ha vært mest forsiktig med.

Det gjenstår selvsagt å se, men jeg er ikke så overbevist om at sikkerhetsfixer / bugfixer / oppdateringer vil være godt nok ivaretatt med Ultramix.

Dersom det er spillene som frister kan kanskje sabayon være mer aktuelt?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer