Rap-musikk om partikkelfysikk.

Hei,

Jeg må bare formidle denne nyheten videre. Noen (fysikk)nerder har laget en morsom hip-hop låt om Cerns LHC partikkelakselerator som benyttes for fysikkeksperimenter. Se musikkvideon her: http://slashdot.org/...

Cern og LHC er i fokus fordi den nye akseleratoren skal startes i disse dager. Noen rykter sier at subatomiske partikkelkollisjoner vil kunne skape små sorte hull som begynner å spise av materien rundt seg og til slutt sluker hele kloden og solsystemet. Så best å rappe så lenge vi kan. Lat som big-bang... har aldri eksistert (se bort fra ting du ikke kan gjøre noe med). En annen strategi er å tro på Bibelen som sier at "Gud vil ødelegge dem som ødelegger Tellus".

LHC kan komme til å avsløre bitte små ekstra dimensjoner utover de 4 (x-y-z og tid) vi normalt oppfatter. Og det kan være mulig å titte inni disse dimensjonene..., muligens en snarvei til helt nye universer, hvert med eget Linux1-forum.

Mer om LHC... (1600 sider med dokumentasjon ;-)

Forresten de benytter mye open-source i forskningen, bl.a Unix/Linux i svære petabytes anlegg for datafangst og behandling. Og Norsk-Data solgte allerede i beg. av 70-tallet noen NORD-## maskiner til Cern. Norsk-Data var det beste man kunne få innen stormaskinberegning den gangen.
---------------

Andre nyheter
Videopresentasjoner fra Linux Symposium, Ottawa, Canada, Juli 2008 ligger nå på internett. Bla til http://free-electrons.com/community/videos/conferences/
Jeg wget'tet alle videoene for å se dem offline. Bedre å se dem offline fordi kvaliteten på opptakene varierer. Spesielt lyden kan være dårlig.

Her... er flere kernel-relaterte saker.

Også noen opptak fra årets DebConf skal være tilgengelig. Se http://wiki.debconf.org/wiki/DebConf8/Streams

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

art3mis

Gleder meg stort til resultatene fra LHC begynner å komme, er veldig spennende. Var det ikke forresten blant annet graviton (og "gravitasjonsbølger") de blant annet håpet på å finne?

aNordal

Såvidt jeg vet ligger videoen bare på youtube. Men takket være keepvid.com fikk jeg tak i .mp4-filmen, og nå ligger den her (feil mimetype, bruk wget e.l.).

Til saken:
Jeg er veldig spent på om de finner Higgs-partikkelen. Det forbløffer meg at i likhet med en foredragsfilm jeg har sett før, virker det som om fysikerne er ganske selvsikre på at de vil finne Higgs-partikkelen snart hvis den eksisterer. Kanskje er den vanskelig å finne fordi tyngdekraften er så svak. For eksempel er den elektriske kraften mellom et elektron og et proton 10^36 ganger sterkere enn tyngdekraften mellom dem. Jeg var ganske fysikknerd før jeg ble datanerd, så dette blir spennende ;-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer