Gscreendump versjon 0.1 lansert.

Hei og meget godt nytt år til alle.

Gode med-nerder,
jeg har gleden av å meddele at den første versjonen av Gscreendump er nå lansert. Det er et program for opptak av skjermbilder av vinduer, vindus komponenter (som knapper og edit felter). Den kan også skyte bilder av hele desktop og eller selvvalgte arealer av desktoppen. Programmets File - New Capture menyvalget har også et par andre fancy funksjoner.

Gscreendump kan også gjøre primitive endringer på skjermbilder (eller andre bilder) vha Plugin-mekanismen. Jeg har også gjort et forsøk på å benytte ImageMagick... fra programmet.

Programmet støtter også dra&slipp slik at man kan dra og slippe kataloger og [bilde]filer fra/til filmanager/desktop og selve programmet.

Gscreendump er utviklet med c og GDK/GTK+ (samt noe Xlib) biblioteker og vil derfor fungere best i et GNOME-basert desktopmiljø. (har ikke engang testet det under KDE eller andre desktop løsninger enn GNOME).

Programmet kan lastes ned fra:
http://code.google.com/p/gscreendump/ (under Downloads eller Source lenken).

Til dere som kjører Ubuntu: Du må på kommandolinjen fordi den gjeldende .deb pakken krever at man kjører "sudo apt-get install -f" etterpå, ellers vil ikke avhengighetene bli installert.

Les installasjonsveiledningen på:
http://code.google.com/p/gscreendump/w/list

Foreløpig der er ingen ikon eller menuvalg. Start programmet fra kommandolinjen.
-----------
Programmet er i versjon 0.1 og vil følgelig ikke utrette mirakler, men selve konseptet (synes jeg) er meget bra. Og videre utviklingspotensialet er stort.

Les også meldingen på
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1026504
-----------
Konseptet er ikke nytt. Det finnes et par tilsvarende skjermbilde-taking programmer (som GScrot osv.) men jeg hadde mine grunner til å lage enda ett og gjøre hele opplegget håpentligvis litt bedre ;-), i det minste er dette programmet godt modularisert.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer