Kudos++ til Elkjøp.no

Hei,

It is easy to make the wireless card work in Fujitsu Siemens AMILO Li 1718 with Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope). Read this report first:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/module-init-tools/+bug/257344

Then follow these instructions:
http://futuredesktop.org/jaunty/amilo_1718_wireless_in_linux.txt
----------------------------------------

Rest of the Moma's blog:
Jeg fikk i dag en hyggelig melding fra Elkjøp. "Hent din bærbare. Den er reparert." sto det i tekstmeldingen.

Jeg måtte levere min bærbare datamaskin (Fujitsu Siemens AMILO Li 1718) til reparasjon hos Elkjøp for et par uker siden. Bildet på skjermen var nesten usynlig. Den feilen ,antok jeg, ble dekket av garantien. Men skjermen hadde også striper og var brukket på et par steder. Jeg regnet ikke med at den feilen ble dekket av garantien. Stripene på skjermen var absolutt mitt eget ansvar.

Så til min stooore overraskelse var alle feilene og stripene reparert for KR 0,-. De hadde også skiftet ut deksler og hele lokket, alt er som NYTT ;-) Jeg er selvfølgelig meget fornøyd.

De fortalte at de prøver å skifte deler hvis de har komponenter liggende/tilgjengelig.

Jeg mener ikke at alle garanti/support-saker ender så godt som denne. Langt i fra! Kan hende at Ubuntu-logoene på lokket hjalp? Det tror jeg nok.

Jeg ser frem til å bruke min AMILO i minst et par år til. Skal nå installere Ubuntu 9.04 på den. Det blir spennende å se om jeg må mekke med det trådløse kortet og driveren. WLAN-driveren for AMILOs Atheros-kortet måtte kompileres fra kildekoden i Ubuntu 8.10.

Uannsett, jeg kommer til å ha en god påske med denne bærbare.
;-)

Ah, det var akkurat i fjor under påsken jeg fiklet med denne bærbare.
-----------------------------

EDIT: Jeg har nesten tro på at det trådløse virker rett-ut-av-boksen på denne AMILO Li 1718 med Ubuntu 9.04beta. Jeg sier "nesten" fordi jeg mekket litt med /etc/modules filen før jeg oppdaget at WLAN-listen dukket opp i nettverks-manageren.

Men dioden (lampen) for det trådløse krever et par små grep slik denne rapporten kan fortelle: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/module-init-tools/+bug/257344

Jeg har repetert instruksene her: http://futuredesktop.org/jaunty/amilo_1718_wireless_in_linux.txt

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Som regel hører en bare de negative supporthistoriene, så det der er jo god reklame for Elkjøp. Det er fortjent - når de må tåle juling, så bør en også gi ros der det passer seg.

Har forstått det slik at du (som jeg) tester 9.04 Beta?

Utifra mine erfaringer mener jeg dette er den beste betaen siden 7.04 ihvertfall. Jeg synes faktisk betaen er bedre enn noen tidligere "final" Ubuntuversjon jeg har testet eller brukt.

Normalt har jeg aldri flere skrivebordsmiljø på samme installasjon, men jeg kunne ikke motstå fristelsen til å prøve ut KDE 4.2.2 (QT 4.5) på betaen også. Så langt ser ihvertfall ikke jeg noen grunn til å advare mot Kubuntu som alternativ for KDE 4.2 lengre.

Jeg har installert på EXT4 med Grub på Ext4 og har ikke hatt problemer med dette.

Ubuntu 9.04 Beta er også den første distroen noen sinne hvor jeg helt uproblematisk og svært enkelt har fått "alt" til å fungere på maskinen min. (Det har også litt med forbedringer mht sleep/hibernation i kernel å gjøre - sammen med forbedret Nvidiadriver.) Synd de misset 2.6.29...

Til felles med andre distroer som bruker "kopiering av image" som installasjonsmetodikk får man litt sideflesk på kjøpet i Ubuntu (iform av unødige drivere og endel services som starter). Kjempefint for nye brukere, men det tar litt ekstra ressurser og øker oppstartstiden litt (som dog har blitt mye bedre). Skal sjekke ut den endelige versjonen - og trimme den litt.

Men alt i alt: Veldig veldig lovende, og dersom Ubuntu følger opp bugfixing (etter min oppfatning) bedre enn i 7.10-->8.10 tror jeg dette blir en svært bra utgivelse.

moma

Jeg har kun testet Ubuntu 9.04 på en stasjonær PC som har nokså ordinær maskinvare. Jeg er veldig positivt overrasket over 9.04 betaen. En liten små ting som apellerer meg er default-font som er meget tydelige og lett leselige bl.a i Firefox. Veldig vakker anti-aliasing.

Har likevel opplevd en liten hake med 9.04. Jeg begynte å bruke 9.04 tidlig og trodde at daglige oppdateringer skulle holde maskinen i tip-top stand helt fra 9.04 alpha1 til 9.04 beta, men det stemte ikke helt.

Jeg opplevde feil på noen komponenter og begynte å feilrapportere ting. Den der "gnome-web-photo" geria kan være en slik sak. Alpha-releasene kan naturlig nok inneholde mye rart.

En ny-installasjon av 9.04 betaen rettet opp mange ting. Jeg ble litt overrasket.

Det med bug-fixing har vel samme prioritet som før. Kun èn bug (har jeg opplevd) er blitt håndtert fort. Det var en import/lim-inn feil... i OpenOffice 3.0 som ble vidererapportet raskt.

omaha

Har ikke kommet over noen bugs som plager meg med Betaen enda. Tidligere begynte jeg å sjekke de ut ved Alpha 5, men det er alt for tidlig for meg. Strengt tatt burde jeg ventet til RC.

Jeg har jo kritisert Ubuntu mht bugfixin tidligere, og beste medisin er jo at det ikke ER bugs ;o)

Så spørs det om bugs relaterer seg til ens egen hardware eller til eget oppsett av applikasjoner osv.

Jeg synes vel 9.04 er nokså moderat mht nyheter, og det kan være en god ting. Jeg tror Ubuntu har godt av en konsolidering.

En sak man kanskje bør være oppmerksom på (distrouavhengig) er at Networkmanager skaper problemer om man har HSDPA modem som ikke støttes av Netw.mnger selv om det støttes i Linux (også kernel).

WicD og UMTSmon vil isåfall være et alternativ, men krever krumspring i tillegg.

Dette er et moment i forhold til å holde seg til ETT skrivebordsmiljø og ett sett med biblioteker osv. Dobler man dette så kan man også doble risikoen for å bli "rammet" av bugs.

Når jeg henter distroer har jeg i det siste utelatt alle som ikke har støtte for Ext4 og Grub i Ext4. Jeg har begynt å tenke på fil/media/dokument-partisjoner på Ext4 også, men der tror jeg fortsatt det er best å vente litt. Forsøker å motstå SSD, og det spørs om det blir ren Ext4 ved evt bytte av HDD.

Anførsel:
Vil tilføye at Networkmanager (plasmoid KDE 4.2.2) i Ubuntu 9.04 umiddelbart fant både mitt Novatel XU870 HSDPA modem og min SonyEricsson P1i - og registrerte de som tilgjengelige. Dette er svært bra. Har ikke testet oppkobling.

Vil også tilføye at UMTSmon vil pakke sammen så snart NetworkManager dekker modemene og funksjonaliteten. Det har hele tiden vært intensjonen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer