Fascinerende GNOME 3 mockup.

Hei,

Jeg kom over denne meget interessante mockup'en om vindushåndtering (i GNOME 3). Se video... (også på youtube.com)

Dette blir en meget varm dag, allerede +25 grader på Grønland/Oslo kl. 11. Jeg håper å huske å lese denne bloggen i neste vinter.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

omaha

Både Gnome og KDE ligger årevis foran Vista 7, og når en titter på de nye GUI'ene for Android og Pre er det den samme historien (Må dog vente og se på hva Nokia/Symbian får til med Qtkinetic osv).

Det meste tyder på at kvaliteten på Linux DE vil øke jevnt og trutt de neste årene - avstanden ned til Vista 7 vil bare øke. Det er ikke noe som tyder på at det stanser her ;)

Det største problemet nå mener jeg fortsatt er grafikkdriverne for Intel og eldre ATI. Det gjør at jeg er reservert i forhold til å foreslå Linux for brukerne av disse. Frem til høsten ihvertfall.

Men det skal bli morsomt å se hvordan Gnome og KDE utvikler seg i forhold til hverandre. Jeg tror det fortsatt vil bli to gode alternativer, men at kanskje forskjellene mellom de øker litt.

Tror fortsatt at arbeidsflyt trenger mer fokus ;)

QtanJ

Einaste problem med intel eg har funne har vore at eit grafikk-kort ikkje har klart å skru på den integrerte skjermen i ein bærbar pc etter kvilemodus dersom direct rendering er aktivert. Elles gjer drivarane akkurat det eg vil at dei skal gjera.

Problemet er ikkje intel, men heller at dei måtte omstrukturera måten grafikk-drivarar og linux-kjerne snakkar med kvarandre. Eg tvilar på at nvidia-drivers og ati catalyst vil støtte KMS(kernel mode setting) heilt med det fyrste. Om dei får lov til å støtte KMS i drivarar som ikkje er GPL er eg heller ikkje sikker på.

Andre GPL-drivarar vil i alle fall ha nytte av intel-drivaren i tilpasninga til den nye arkitekturen i kjernen sidan intel og brukarane deira har løyst ein del av problema med KMS og innføringa av KMS.

Kanskje intel-kortene ikkje er å hoppa i taket for, men dersom ein ikkje treng eit kort til avansert grafikk trur eg det er det beste alternativet. Intel er meir enn bra nok for skrivebordet sjølv om det kanskje ikkje er bra nok til nye windows-spel i wine, eller GPU-intensive 3D-program.

Kanskje eg har eit betre forhold til intel enn mange andre, men eg har hatt fleire problem med nvidia og ati, enn med intel.

omaha

Jeg forenklet kommentaren om drivere. Hadde det samme som du beskriver i tankene. Derfor hentydningen til høsten - ettersom dette "trolig" vil være på plass. (Det har vært mange forsinkelser allerede). Men Intelbrukere påpeker problemer, og endel beholder derfor eldre versjoner av distroene for ikke å bli rammet.

Tviler ikke på at dette blir ok så snart endringene er gjennomført, men det er en vacuum i mellomtiden, og det er uheldig. Jeg anvender jo ikke Intelgrafikk, men har i noen konkrete tilfeller latt være å installere til brukere nettopp for at de ikke skal bli misfornøyd.

For potensielle Linuxbrukere er dette gresk uansett, alt de registrerer er at noe ikke virker som det skal. Så snart brikkene faller på plass skal jeg gjerne legge inn Linux til de jeg kjenner som har Intelkort.

Du har sikkert rett i at det blir snubling for Nvidia og ATI, og det vil heller ikke være bra. Grafikkdrivere for Intel, ATI og Nvidia burde forlengst ha blitt et ikkeproblem.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer