Portugal velger ODF. Norge ser mot Microsoft?

Momas private blogg for 20.nov.2012:
Portugal har akkurat valgt ODF og PDF som offentlige dokumentformater. ODF er det eneste editerbare format av disse. Microsofts OOXML er ikke nevnt i vedtaket. Jeg er meget overrasket fordi Portugal er generelt et Microsoft-land og korrupsjon (eller bytting av tjenester) er dessverre nokså utbredt.

Kilde1: http://lwn.net/Articles/525829/

Under artikkelen er også henvisning til Norge hvor Microsoft kjører hardt for at OOXML velges som foretrukket format i stat, fylke og kommuner.

Hvert eneste lille land som velger ODF vil være inspirasjon til andre i Europa. Vi kan ikke ha proprietære (kommersielle) dataformater i offentlig forvaltning. Aldri!

Men hva vil Norge velge?

Valget av ODF betyr ikke at man kjører Libre -eller OpenOffice. Microsoft Office kan vel også lagre i ODF-format? Men hvorfor skal f.eks gjeldstyngede Hellas og Portugal betale enorme lisensbeløp til Microsofts aksjonærer? LibreOffice gjør en bra nok jobb.

Kilde2: http://www.h-online.com/open

EDIT: Det er stor interesse i Europa for å komme vekk fra proprietære, lukkede datasystemer. F.eks en storby i Sveits bannlyser nå Microsoft.
Les/kilde: http://i1.no/0ep1/

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

moma

Den norske regjeringen bøyer av for Microsoft.
ODF er ikke lenger (eneste) offentlige dokumentformat.
Kilde: http://lists.nuug.no/pipermail/interesserte/2013-March/000523.html

viking60

Klarte ikke Microsoft å overholde standarden? De ble jo nærmest tvunget av EU til å [url=http://www.computerworld.com/s/article/9088220/EU_will_probe_Microsoft_s_ODF_move">åpne for ODF nå er det jo bare å stenge døra igjen.

EU vill ha mindre "vendor lock-in" - ser ut til at Norge vil ha mer...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer