KDE 4 forhastet?

Jeg testet KDE4 ved andre alpha, første beta og nå igjen med beta3. Når jeg laster inn kde4 beta3 på mitt arch system blir jeg veldig overrasket over hvor lite komplett dekstopen føles og ser ut. Min umiddelbare reaksjon er at dette ikke er beta kvalitet. Plasma startes opp som default og spytter ut upolerte plasmoids, feilmeldinger og sluker minne på lille laptop. Ok, la nå plasma være plasma.

Mangler helhet..
Det er ikke plasma som skuffer meg mest, men KDE4 dekstopen som en helhet. Desktopen skulle ved dette stadiet være mye mere funksjonabel etter min mening. Kicker panelet innhar så og si null funksjonalitet, og kickoff ikonet (hovedmenyen) sitter ikke på panelet en gang, men er en plasmoid.

Plasmoids er mye det samme som vistas gadgets og macs sine widgets

Jeg sitter bare ikke med følelsen av og bruke en ny desktop. F.eks. som en vindubehandler ala. Avant Window Manager, som gir tar i bruk "stacks" for enkelt å finne igjen et gitt vindu.

Enkeltspillere brillierer
Okular og dolphin er de programmene jeg kan si er av de beste av sitt slag noen gang laget for noen desktop. De er enkle og forstå og gjør mye mer en hva deres grafiske ytre gir uttrykk for. Dolphin smelter sammen filbehandling for desktop og alle de protokollene vi måtte trenge. Okular presenterer dokumenter, bilder og stort sett det som skal presenteres eller leses. Gwenview har fått ny og forbedret funksjonalitet for å se igjennom bildesamlingen din, og du kan enkelt "croppe, flippe og resize". Som er de tre tingene folk flest starter opp photoshop/gimp for. Kickoff føles og ser lovende ut.

Fremdeles positiv
Jeg er fremdeles positiv til at KDE4 vil levere varene. Men jeg tror ikke KDE 4.0 vil levere en komplett desktop, kanskje ved KDE 4.1/4.3 Vi må i stedet stole på at de forskjellige distribusjonene vil ta KDE4 branchen og levere et mer komplett produkt. Dette er på ingen måte en endelig anmeldelse av KDE4, men jeg vil heller poengtere at KDE4 har forhastet i slippet og kunne kalt KDE4 beta3 for beta1 og skyvet releasen fram enda en måned (nyttårsaften?).

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olear

KDE3 ble ikke bra før 3.5, hvor mange år tok det ? :)

ak

Jeg synes det er helt ok aa lansere programvare som ikke er perfekt / har klare svakheter med et .0 nummer. Min erfaring er at man faar mye bedre feedback og hjelp saa snart man lanserer noe, foer det punktet er det ingen som gidder aa satse paa programvaren, og det er mye vanskeligere aa motivere utviklere. Utviklere vet ofte om hundrevis med feil, men man er noedt til aa overse de fleste og fokusere paa de som brukerne faktisk opplever som problematiske.

"Release often" er en av de viktigste mantraene, spoer Debian ;)

MrKane

KDE 4.0 er ikke ,og kommer ikke til å bli, en komplett replacement til KDE 3.x.x

KDE 4.0 er den nye releasen hvor alle nye API'er er frosset samt så mange oppgraderte applikasjoner som mulig.

4.0 releasen er nødvendig av flere grunner. Det markerer for mange applikasjonsutvikklere at nå kan de porte til KDE 4 serien og ikke minst markerer det at det er ønskelig at så mange som mulig tat 4.x serien i bruk slik at man får opp kvaliteten. Og at man får innspill på videre utvikkling fra vanlige brukere.

Så står det bare igjen å minne om at KDE 3.x.x programmer skal fungere helt fint på KDE 4.x

cu

--------------------------
SuSE 10.2 med KDE , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

morphir


KDE 4.0 er ikke ,og kommer ikke til å bli, en komplett replacement til KDE 3.x.x

det er sant, og det viste jeg. Det er noen biblitek som ikke vil rekke og komme med i KDE4.0. Og det var ikke poenget i innlegget heller. Men KDE4.0 blir ikke /bare/ et nytt bibliotek sortiment for programvare utviklere. KDE4 er et nytt konsept, et nytt produkt. Og selv om det kommer fram i enkelte applikasjoner, er det den helhetlige produktkvaliteten som jeg synes er fraværende ved et beta3 stadiet.

Jeg er mest vant med drupal. Og selv om det er bugs, på betastadiet, er systemet fullt brukelig for en sluttbruker (samme gjelder for all annen beta programvare jeg prøver). Det er ikke KDE4.0 beta3.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer