IT-historien - The Good, the Bad and the Ugly

Jeg har skrevet en 4 siders kronikk hvor jeg tar for meg it-historien fra og med 1983 til og med i dag. Jeg poengterer kun i grove trekk (med litt humor) for å holde mengden nede og øke lesbarheten. Dette er min julegave til dere på linux1.no :) God Jul!

pdf-fila kan du laste ned her: http://www.morphir.com/good_bad_ugly.pdf

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

xiglet

Morsomt å lese dette svært subjektive skrivet :)

Synes dog at du og mange andre svartmaler OOXML mer enn fortjent. Henvisninger til uspesifiserte elementer i spesifikasjonen samt spørsmål om behovet for flere standarder etc er jeg enig i, og kanskje særlig spørsmål rundt patenter selv om jeg ikke tror det blir noe problem.

Det at det er umulig å implementere støtte for OOXML for andre aktører tror jeg ikke noe på. Det er allerede startet flere prosjekter for dette, og jeg tipper Open Office kommer med støtte om ikke for lenge. At det er komplekst og "tilpasset MS Office" gjør bare at ting tar litt lenger tid i starten, men så fort konkurrentene har like god støtte som MS Office så har ikke lenger MS det fortrinnet. Det er ikke da MS men standardiseringsorganet som eier formaet. IBM og andre leier like mye/lite av det som MS.

I hvert fall så er vi på vei mot en langt bedre verden nå med dette formatet enn med de tidligere properitære formatene - og til og med da klarte man å implementere støtte for det (i hvert fall delvis).

Limpalot

Problemet er at MS, som så mange ganger før, kommer til å drite i format-spec'en og plusse på egne udokumenterte proprietær greier på toppen, eller bare tøye tolkningen av spec'en litt for å gjøre det samme, slik at andres implementasjon av OOXML ikke kommer til å rendre MSOFFICE dokumenter riktig....
Det er problemet med en dårlig spesifisert "standard" og det er det de har blitt angrepet for, hvis standarden ikke er godt nok spesifisert, detaljert nok, men lar det være igjen rom for tolkninger er det ikke en standard man kan stole på....
Nå må jeg vel innrømme at jeg ikke har den største tillit til at MS holder seg til noe som helst, "Embrace and extend" har de gjort til sin standardhåndtering av standarder....

AllFather

Tja, underholdene lesing, men må si et par ting:
Du har tydligvis ikke stor kunnskap om ithistorie, da din unyanserte fortelling har store huller i seg, og må taes med en klype eller to salt.

Microsoft gjør som alle store firmaer,prøver å ha kontroll. Hadde Apple vært større en MS hadde det var på samme måte, bare med et annet navn alle ropte fyfy etter.

Men grei lesing forøvrig, dog ikke så veldig nyansert.

http://iphoneowner.org - http://skjermskudd.com

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer