Ubuntu 8.04 danker ut Vista i grafikkorttest

I en test gjort av phoronix har man sammenlignet Nvidia Quadro FX 1700 i bruk med Solaris, Ubuntu 8.04 alpha 5 og Microsoft Vista.

På de fleste områder får Vista på pukkelen av både Solaris og Ubuntu. I denne sammenheng kan det være verdt å merke seg hvor sterkt Linux står i Hollywood's avanserte filmproduksjon hvor man blant annet bruker MacPro-maskiner med linux OS istedet for OSX.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

terjejh

Hyggelig resultat for de mange som foretrekker Linux og kryssplattform OpenGL grafikk framfor Windows DirectX. OpenGL anvendes utstrakt innen innen Cad, visualisering, film, video og spill, der Nividia Quadro FX kort også står seg sterkt i bruk.

olear

Ikke så veldig overaskende, da Quadro-serien er optimalisert for OpenGL.

omaha

Man kan fort få inntrykk av at OpenGL og Linux står tilbake for Microsoft når man ser klager over manglende spill og Photoshop og m.fl.

Grafikkort for konsumentmarkedet henger også litt etter i ytelsestester, så det er lett for en "vanlig bruker" å tro at Linux henger etter på dette området. Greit å vite at det ikke er slik, så man kan henge de mangler som måtte være der på rett knagg ;o)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer