Verktøykasse for PulseAudio

I Ubuntu Hardy 8.04 har PulseAudio blitt standard, men uten de konfigurasjonsverktøyene som hører med. Disse ligger i repoene men har forkortede navn slik at de kan være litt vanskelig å finne umiddelbart.

For å få installert kontrollene samlet kan man bruke terminalen:
sudo apt-get install pavucontrol pavumeter paman padevchooser paprefs

En gjennomgang av hvordan brukere kan få mer ut av PulseAudio og hvordan man anvender kontrollene finner en på PulseAudio Wiki

Dersom en strever med å få lyd med Flash 10 beta i Ubuntu 8.04 kan man finne en gjennomgang av dette i Ubuntu Howto som blant annet tar for seg hvordan man omgår enkelte problemer i Hardy. Dersom man vet hva man gjør og ikke vil vente på fixer via de foretrukne kanalene må vite. På eget ansvar med andre ord. Guiden inneholder forøvrige også informasjon om hvordan man tilbakestiller endingene dersom det ikke fungerer.

Jeg fulgte Howto'en på en HP pavilon DV 6xxx og min erfaring er at lyden er vesentlig forbedret og at "klipping" i lyden ved streaming i Kaffeine har forsvunnet helt. Lyd er også en smakssak, så skyt ikke budbringeren. Howtoen innebærer en oppdatering av kernel og det kan være fordelaktig å oppdatere grafikkdriver slik at den matcher kernelversjon.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer