Linux på alle Windowsmaskiner?

Asus' bruk av SplashTop Linux for hurtig og energieffektiv tilgang til Epost og andre nettjenester ser ut til å bre om seg. De nylig lanserte ultraportable maskinene til HP - Envy 133 kommer med Voodoo IOS, som har lignende funksjonalitet som SplashTop.

DeviceVM som lager SplashTop vil ikke kommentere om Voodoo er en rebranded versjon av SplashTop, men mye tyder på det.

I følge Engadget ser det også ut til at Dell fokuserer på lignende løsninger med Dell E og E-slim. Det betyr at bruken av Linux blant desktop- og laptop-brukere vil øke kraftig fremover.

Denne utviklingen kan ses i sammenheng med OLPC og Eee som har demonstrert nokså klart at man kan dekke mange av behovene med enkel maskinvare.

På mange måter er den portable PCverdenen i ferd med å bli snudd helt på hodet. Istedet for å fokusere på maskinvaren har mange nå stort fokus på oppgavene en maskin skal utføre, og maskinvare tilpasses oppgavene. En bieffekt er at svært mange Windowsbaserte maskiner vil bruke Linux.

Dette gir billigere maskiner, og for bærbare - bedre batteritid og/eller lavere vekt. Foreløpig kan man bruke Nettleser, Epost, IM(chat), Skype, Musikkspiller, DVD/CDspiller og fotovisning.

Phoronix om Voodoo
Phoronix om Asus SplashTop
HP Envy 133 fakta ark (pdf)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer