Test av Intel GMA X4500 (HD)

Phoronix har testet Intel's nye GMA X4500 som også har støtte for HD, HDMI og DisplayPort. Mange vil nok foretrekke ATI eller Nvidia, men for mange bruksområder er Intel's GMA mer enn tilstrekkelig.

Man har fordelen av at drivere er OpenSource og tilgjengelig samtidig med f.eks Windowsdrivere. For laptopbrukere kan batteritid være viktig, og her har Intel bidratt på flere områder.

(jfr PowerTop og Lesswatt.org)

Her er artikkelen:
Phoronix test av Intel GMA X4500 Hd

...og her er en liten statusrapport om fremdrift på driversiden:
Phoronix om GMA-Drivere

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

olear

Kjører xorg-server 1.4.2, Mesa 7.0.4 og Intel 2.4.0 på en X3500 (Asus P5E-VM HDMI). Har endelig kastet ut det siste nVIDIA-kortet jeg hadde (har brukt nVIDIA de siste månedene da drivere før 2.4.0 har fungert relativt dårlig på mitt kort). Eneste jeg har å utsette pr.idag er flicker på video, regner med at dette blir fikset med senere drivere.

Roberth

Du tenker vel på tearing? I så fall, det er planlagt i å bli fikset i neste driverversjon.

http://lists.freedesktop.org/archives/xorg/2008-July/037672.html

olear

Kom ikke på et bedre navn, mente tearing :)

Flott at det blir fikset.

Hizzz

Er det noen som har noen peiling på hvoordan man installerer driverne? Jeg søker og søker og søker...Kjører Opensuse 11 og har GMA x4500 HD.

olear

Følger med X.org.

Hizzz

Noe tips om hvordan jeg får endret dette da? ;-)

terjejh

Endret; hvilken driver har du nå i bruk?
Hvis driveren er tilgjengelig i et openSUSE repository, installeres den normalt med YaST pakkebehandleren på vanlig måte.

Selv bruker jeg en nyere Nvidia driver enn det som følger med i openSUSE, og har installert den i hht Nvidias veiledning. Oftest vil det vel innebære at man laster ned aktuell driver, kjører "init 1" som root i terminalen og følger installasjonsprosedyren for driveren som root fra innloggingskonsollet.

Hizzz

Jeg forsøkte meg på å installere Ubuntu i stedet. Der blir skjermkortet og skjermen ikke gjenkjent i det hele tatt. Tipper det er noe av det samme i Opensuse. Jeg får smøre meg med tålmodighet, kanskje støtten er forbedret når Ubuntu 8.10 foreligger. Nå har jeg to maskiner jeg ikke får til å fungere med Linux. Det kan jo være noe av årsaken til at Linux ikke helt tar av ;-)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer