Webpin - Nå i Yast

OpenSuse har et reposystem hvor brukere kan pakke forskjellige applikasjoner og gjøre disse tilgjengelig for andre brukere.

Brukere / Utviklere kan pakke for mange forskjellige distribusjoner (Debian,Ubuntu,RedHat og Fedora) via OpenSuse Buildservice og pakkene for OpenSuse kan legges ut via WebPin hvor brukerne kan søke etter pakkene via et web interface.

Nå har det kommet en versjon for skrivebordet, og selv om den ikke er integrert i Yast ennå, er dette en Yast Webpin modul.

Jeg aktiverte modulen via terminal:

/sbin/yast2 webpin_package_search

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

MrKane

Den var interesant! Jeg har ikke fått med meg den.

--------------------------
SuSE 11.1 med KDE4.1 , brukervennlig og intuitiv
Basert på norsk teknologi!

omaha

Det er jo kjekt at det blir gjort tilgjengelig gjennom pakkesystemet, men ettersom dette er "uoffisielle" pakker bør man være oppmerksom på at risikoen er noe høyere ved disse pakkene.

Er man edruelig med hvor mange repoer man legger til i Yast, så har det blitt betydelig raskere, og Webpinmodulen er kvikk å bruke (man må dog klikke søk - det er ikke nok å skrive tekst og trykke enter).

Det spørs litt på hvilke pakker man skal hente, men det er jo litt greit da - at man kan legge inn repoene samtidlig slik at man kan oppdatere sammen med resten av systemet.

Jeg kan ikke nok om styrker og svakheter i forskjellige pakkesystemer mht avhengigheter og avinstallasjon, men utover dette er det vel spesielt én sak jeg savner i Yast: Parallell nedlasting med installasjon til slutt.

terjejh

Heller ikke meg bekjent kan YaST laste ned alle pakker samlet for så å installere dem til slutt, men laster ned og installerer hver pakke etter tur og avhengigheter. Ved Online update (patcher) med delta rpms, går oftest nedlastingsbiten kjapt unna.

Vil her tilføye noen egenskaper ved YaST pakkebehandleren, som benyttes i forskjellige miljøer. De vil derfor vil være mer eller mindre kjent eller brukt for mange, inklusive meg selv.

I større nettverk settes gjerne opp en SuSE/YaST installasjonsserver, el. som her og en SuSE/YOU lokal update server. Disse kan aksesseres fra Suse nettverksklienter via FTP, NFS eller HTTP.

I tillegg kan AutoYaST benyttes for kloning til flere like installasjoner/maskiner.

rpm pakker for seg, kan selvfølgelig lastes ned og etterpå installeres samlet med vanlig 'rpm -Uvh *.rpm'. Pakkene kan også høyreklikkes og installeres med YaST2 gui eller fra YaST kommandolinje.

Et annet interessant alternativ er å opprette et lokalt YaST repo for rpm med 'createrepo', som så legges til i YaST og installeres på vanlig måte.

Så har vi i tillegg den kommandolinjebasert pakkehåndtereren zypper

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer