I dag slippes KDE 4.2

I dag slippes KDE 4.2 løs på brukerne, og for den som har brukt KDE 4.1.3 eller 4.1.4 til nå er det grunn til å glede seg over en rekke forbedringer. Fortsatt er ikke alle applikasjoner fra 3.5 portet til KDE 4, og for de applikasjoner som ER portet så kan man forvente at noe funksjonalitet fortsatt mangler i enkelte applikasjoner.

Dersom man berøres av dette, kan man om ønskelig kjøre 3.5 applikasjoner i KDE 4. KDE 4.3 er planlagt om 6 måneder, og i mellomtiden vil KDE 4.2 oppdateres hver måned med forbedringer.

Om man savner applikasjoner eller funksjonalitet og ønsker å kjøre et "rent" skrivebordsmiljø kan det nok være greit å fortsette med det skrivebordsmiljøet man allerede har.

Er man Gnome eller KDE 3.5-bruker kan det være en fordel om man bruker LITT tid på å sette seg inn i KDE 4.2 - fordi det ER anderledes og er ment å være det.

I OpenSuse har KDE 4.2 nettopp blitt lagt ut i KDE Factory repos

Tags:

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

ak

OLUG oppfordrer folk til å møte opp på release party på fredag 30. januar kl 20:00. Stedet er Bugges (Grunnerløkka, Leirfallsgate 6), noen av "trollene" fra Qt Software dukker visstnok også opp.

Gnomer og tilhengere av andre skrivebordsmiljøer er også hjertelig velkommen.

olear

Nok et steg i rett retning, personlig kommer jeg nok til å vente en versjon til før jeg bytter ut KDE3.

omaha

Med både Gnomer og Troll...

....e de rart Microsoft vart skræmt?

omaha

Den enkelte bruker vet nok best selv når egne behov er dekket med den nye versjonen. Å bytte før den tid er ikke spesielt om å gjøre. Det er vel først og fremst "enkeltapplikasjoner" som gjenstår.

Nå har jeg jo kun anvendt KDE 4.2 siden i ettermiddag, men inntrykket så langt er bra. Har kun installert i OpenSuse 11.1, men Arch/KDEmod (chakra-project.org) står for tur.

De har ihvertfall gjort KDE 4.2 "packad och klart". Jeg vil tro at det fortsatt er variasjon i hvor godt de enkelte distroer har implementert KDE 4.X, men dette bør jevne seg ut. Jeg har ikke noen store motforestillinger ved å ta ibruk KDE 4.2, forbeholdet her i gården ligger på implementasjon.

I allefall opplever jeg at GUI fungerer godt og er responsivt med NVS 140, T7300 og en 2gb Rambrikke. Desktop'en oppleves faktisk som kvikk og er uten "lag". Det var forsåvidt RC også, men nå er den enda litt bedre. Blir stadig mer fornøyd med Kontact og mener fortsatt at det er behov for endringer i Amarok.

J

eivindgl

Jeg har brukt ubuntu med gnome i ganske lang tid nå, men jeg har lyst til å teste kde 4.x. Jeg har aldri vært spesielt imponert over kubuntu. Hvilke distroer går får å være de som er tettest lagt opp mot kde 4.X . Jeg tenker mest på tilgang til nye versjoner samt stabilitet. er det opensuse, selv om jeg har blitt fortalt at de også har hovedfokus på gnome?

omaha

Det går jo litt på preferanser, og så spørs det om du vil vente til distroer kommer med KDE 4.2 som et "default" alternativ. Jeg regner med at det er mange i sving med å integrere KDE 4.2 så godt som de bare kan i distroene.

Jeg har hørt mye pent om Arch og KDE 4. De har vel som filosofi å levere skrivebordsmiljø slik de er tenkt fra utviklerne og lar brukerne tilpasse slik de ønsker. Den enkleste måten å få en Arch-installasjon oppe og gå er såvidt jeg vet å anvende KDEmod (som nå er chakra-project.org).

Strengt tatt er Chakra en installasjonsmetode - det ferdige resultatet er vel Arch. Men Chakra er i alpha1 (alpha2 kommer snart). Det er såvidt jeg vet bare en utfordring mht installasjonen. (Den ville ikke installere som nr 2 i dual boot hos meg - den måtte installeres før andre distroer). Jeg regner med å oppdatere Arch/Chakra til 4.2 om kort tid - vil tro at den er "kvikkere" enn OpenSuse (renere installasjon) selv om jeg er fornøyd som det er.

Vil du ha en tryggere installasjon holder jeg en knapp på OpenSuse. Jeg har brukt KDE 4 en god stund med Suse, og jeg er svært fornøyd med KDE 4.2 i OpenSuse.

Da kan du regne med å få oppdateringer etterhvert som de blir tilgjengelig. De har også gjort noen tilbakeportinger som har gjort KDE 4.2 funksjonalitet tilgjengelig i tidligere versjoner (4.1.3 og 4.1.4). KDE er ikke overbegeistret for tilbakeporting bestandig.

De har forøvrig gjort KDE 4.3 (KDE 4.2.60svn) tilgjengelig for den som er (over)modig.

Men som sagt - det er prefeanser ute og går her..

KMJ

Mandriva har også fått veldig god krittik for sin versjon med KDE4, så den er også et veldig godt alternativ.

omaha

Jeg har fått med meg at KDE 4.2 nå ligger i "Cooker" for Mandriva 2009 KDE.

Siste jeg testet tror jeg var Mandriva 2009 ONE KDE 4 RC og jeg syntes den var svært lovende. Det er vel den eneste distroen jeg har brukt/testet som har funnet og konfigurert all hardware helt korrekt.

Mandriva har vel fått litt pepper for det ferdige resultatet, og jeg tok en titt innom forumet deres. Der ser det ut til at meningene er delte om 2009 versjonen, men at forventningen til 2009.1 med KDE 4.2 er rimelig stor. Den slippes 16 April.

Jeg ville ikke anbefale Mandriva pga usikkerhet omkring dette. (Vil jo ikke lage trøbbel for folk ;o) ) Jeg bruker jo OpenSuse selv, men jeg tror Mandriva er vel så kurant - spesielt for nye brukere eller brukere som er ute etter snusfornuftig administrasjon.

Jeg vil gjerne understreke at jeg har ingen forutsetninger for å påstå at noe er galt med Mandriva 2009, men jeg har ikke installert den ferdige versjonen selv og med "blandet respons" mht KDE 4.1.3 er dette "hear say".

halgeir

Personlig synes jeg KDE 4 begynner å bli noe, men jeg vil vente noen utgaver til alle KDE 3 relaterte applikasjoner er integrert og at KDE har blitt raskere enn det er i dag. KDE 4 applikasjoner kan fint kjøres i Gnome. Noen av de er riktig gode som f.eks Digikam.

Der KDE 4 scorer bra er sitt moderne grensenitt, standard Gnome ser ut som en "tegneserie" i forhold. Det jeg håper er at KDE 4 vil bidra til at standard utseende på Gnome etterhvert vil bli mere moderne det også. KDE 4 vil bli riktig så bra etter hvert.

:)-|algeir

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer