Compizfork avverget

De siste månedene har det vært en reell mulighet for at Compiz ville bli splittet med den konsekvens at originalen ville forsvinne. 2 "branches": Compiz++ og Nomad har dukket opp og det har ikke vært noen selvfølge at Compiz skulle overleve.

rapporterer imidlertid Phoronix at både Compiz++ og Nomad skal integreres tilbake i Compiz og at forking dermed er avverget.

Compiz ++ kommer til å bli integrert innen lansering av Compiz 0.9, og derettter skal Nomad integreres.

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

KristianLy

Tenkte bare jeg kunne nevne at vi slapp den ofisielle versjonen idag morges: http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2009-February/003284.html.

kommers

KristianLy: Godt å høre at dere fikk på plass en samarbeidsplan!

omaha: Denne nyheten kunne nesten vært publisert som en nyhetsartikkel i stedet for en bloggpost. (Du kommer med noen interessante nyheter inni mellom). Heldigvis vises «siste blogginnlegg» på forsiden, så jeg fant den likevel :-)

omaha

Hyggelig at noen leser det man skribler ned ;o)

For å være helt ærlig:
Jeg følger med litt rundt omkring og kunne nok ha rablet ned flere artikler, men jeg synes det er lite fart og temperatur både på nettsted og i forum.

For publisering som artikler kreves det at man legger ned litt mer arbeide og jeg tror ikke at det er voldsomt mange som leser artiklene på Linux1. Det blir litt "høna og egget-problematikk", men det virker som at det er såpass stille på Linux1 at det er en utfordring mht motivasjon.

Da blir det til at jeg heller slenger ut noe av og til for de som gidder å nøste litt videre selv, men oftere blir det til at jeg ikke finner det bryet verdt selv om jeg vet at "nyheten" ikke er publisert i Norske fora.

Jeg vet heller ikke mye om publikum på Linux1 - for meg ser det ut som at det er tynt med tilsig og for stort frafall.

Bør noe gjøres?

zypres

Tror vi er en del, og vi får lest mye av interesse her.
Gleder meg også over at det er blitt mer KDE nyheter og blogger, noe som jeg føler det har vært mindre av før. Nå må vi bare ikke få for mye den veien heller, da jeg vil høre mer om utviklingen av neste gnome.

Blir litt stolt jeg, når jeg ser en med norsk navn på i et styre i en viktig open source komponent :-)

kommers

Ja, fortsett med skriblinga. Noe av det jeg liker med linux1.no er at jeg ofte finner nyheter/blogging om emner som ikke er særlig omtalt i andre medier jeg leser. Slik som denne notisen du skrev, omaha. Det blir litt kjedelig i lengden med alle de samme nyhetene som går igjen i alle medier.

Ellers skulle jeg gjerne sett at flere bidro med artikler i et forsøk på å løfte linux1.no oppover igjen og tiltrekke nye lesere. Men det vil kreve en del.

Uten hyppige nyheter -> få lesere -> få bidragsytere -> færre nyheter (ond sirkel)

Skal man få lesere som kommer av andre grunner enn forumet så bør det være noe nytt stoff helst hver dag. Eneste muligheten til å klare å publisere så mye er at det er mange som deltar, så det blir liten arbeidsmengde per person. Problemet er å oppnå kritisk masse, komme over kneika så det kan gå av seg selv.

Jeg tror det er mange potensielle lesere på WWWen som kunne vært interessert hadde siden bare hatt litt mer å by på.

Jeg synes det er mer motiverende å arbeide på dugnad om man vet at det er flere som hjelper til så sjansen for det lykkes på vegne av fellesskapet øker. Jeg vet ikke om det kunne vært forløsende å engasjert folk til å delta i en tidsbestemt kampanje, eller noe, med et slags felles startskudd for å sparke det igang med enda mer innhold og håpe at det trekker nye lesere så det kan vare. Jeg tror i så fall det er viktig å få frem at det er lav terskel for å bidra, slik at vanlige lesere ikke føler seg fremmede for å bidra.

(Det blir kanskje ikke helt riktig sted å diskutere dette, jeg burde vel egentlig ha laget en tråd på forumet.)

ak

Er absolutt åpen for forslag.

Personlig har jeg først og fremst problemer med å finne tid.

Det andre er at de store agurk nyhetssidene i Norge har begynt å presentere ganske mye Linux nyheter. Ofte med sensasjonelle tolkninger og med begrensede kildehenvisninger, ofte er det vanskelig å overgå og sjelden er det verdt å korrigere.

Bytte av design osv. står igjen på trappene, men det er ganske lange trapper i år. Ikke mere grått ihvertfall, og jevnt over mere bilder og farger.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer