Palm: Opp fra graven med Linux?

Palm PreI disse dager hvor smarttelefoner er allemannseie er det kanskje ikke så mange som reflekterer over opprinnelsen. Casio krediteres for den første maskinen i 1983, og Apple krediteres for begrepet PDA - Personal Data Assistant - brukt på modellen Newton i 1992.

Palm har spilt en vesentlig rolle med sine små håndholdte palmtops. Microsoft gjorde sitt inntog i PDAmarkedet og modeller som Dell Axim og HP Ipaq tok store markedsandeler.

Palm Pre

Ved siden av dette gjorde Nokia seg gjeldende med sine Symbiantelefoner og Windows har etterhvert tatt steget fra PocketPC til mobiltelefoner. Om ikke dette er nok så har Blackberry tatt en dominant rolle i det amerikanske markedet med sin pushmail-løsning.

Palm Pre

I denne sfæren kan Palm ses på som katten med 9 liv, men på CES kunne Palm presentere en nyhet som har skapt adskillige spaltemetre. Skal man dømme etter omtalen har Palm en vinner på hånden. Den er basert på WebOS med Linux under panseret. Brukergrensesnittet er innovativt og sammenlignes positivt med iPhone - i motsetning til den noe kjølige mottagelsen Microsoft har fått for SIN nye mobilversjon. Noe å se frem til?

Flere bilder, videoer og informasjon:
Palm Pre's nettsted
Engadget's samleside om Palm Pre

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

Soerboe

Men når kommer denne til Norge?

omaha

Bare spekulasjoner men en av de store mobiloperatørene i USA (og en i UK) skal visstnok ha sikret noen større avtaler, så jeg tipper at store volum går til disse i første omgang. Jeg antar derfor det vil ta litt tid......

Det er forresten interessant at ingen av de store operatørene i USA har valgt telefoner med MSmobile i slike avtaler. iPhone, Android, Pre er bundet opp i eksklusive avtaler og Blackberry er jo knyttet til RIM.

Palm har vel blitt støttet i Linux lenge, men ut ifra de kommentarene jeg har lest mht KDEpim har støtten vært relativt utrygg. Etter hva jeg forstår arbeides det med vesentlig bedre løsninger for synkronisering i KDEpim for KDE 4.x....

Draemora

Veldig interessant, ser faktisk veldig brukenes ut. Tror jeg må følge litt med på denne...

omaha

Det er vel endel Linuxentusiaster blant Palmbrukere, så jeg håper noen av disse utnytter KDE-pim og Akonadi slik at man omsider får en mobil som synkroniserer perfekt mot KDE. Hvem vet? Kanskje Palm tar et lite tak på dette området også? Jeg ville ihvertfall satt skikkelig pris på en mobil som synkroniserte direkte. De fleste synkroniseres vel godt via sentraliserte serverløsninger nå,

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer