Linuxvåren har startet

Gratisversjonen av RedHat RHEL 5.3 - CentOS 5.3 har blitt lansert og ligger tilgjengelig hos UNInett. Foreløpig er det kun CD-isoer som ligger ute.

Det er mer å se frem til de neste ukene med nye versjoner av Ubuntu, Mandriva og OpenBSD. I dag ble Fedora 11 Beta lagt ut, og Mandriva 2009.1 RC2 ventes om et par dager. Forretningskunder kan også se på Novell 11 som ble lansert for et par dager siden.

Ubuntu's 9.04 Beta byr på indikasjoner om en solid utgave, og det ser ut til at det denne våren vil være en fin bukett med distribusjoner å velge mellom.

Denne våren er det et par kriterier som skiller seg ut mer enn vanlig:

Valg av filsystem - Ext4 blir tilgjengelig og gir både ytelsesforbedringer og merkbart raskere oppstart - risiko for tap av informasjon diskuteres.

KDE 4.2 - For de som foretrekker KDE 4 eller er skeptisk:

Det er relativt stor forskjell fra KDE 4.0 og 4.1.3 til KDE 4.2.2 som slippes i dag. Noen distribusjoner har kompilert KDE 4.2 mot QT 4.5, mens andre kompilerer mot QT 4.4.3. (Som kan kjøres med begge QT-alternativene).

Hva som er å foretrekke varierer litt med hardware hvor jeg forstår det slik at brukere med Intel GPU har delte oppfatninger. Jeg har anvendt alle kombinasjonene (med Nvidia), og holder en knapp på KDE 4.2/QT 4.5.

Ta også en titt på DracoLinux som kom med en oppdatert versjon for et par uker siden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer