Gentoo bytter fra KDE 3.5 til KDE 4

Tomas Chvatal som er "KDE Teams substituting Lead" for Gentoo melder på Gentoo's sider at de har stabilisert KDE 4 og derfor avslutter support av KDE 3.5 med øyeblikkelig virkning.

I praksis betyr det at Gentoo dropper Ebuilds for KDE 3.5 der disse er "broken" eller kolliderer med KDE 4.

Årsaken oppgis til å være slutt på støtte oppstrøms og manglende arbeidskraft for å vedlikeholde KDE 3.

Meldingen finnes her: Gentoo

Valg for kommentarvisning

Velg din foretrukket måte å vise kommentarer på og klikk på "Lagre innstillinger" for å aktivere endringene.

QtanJ

Eg har følgt litt med på dette via gentoo-desktop epost-lista. Dette er grunnen til at eg bytta til KDE4. Eg har ikkje tenkt på at det kan vera interessant for andre, men det er ein sak som har påverka meg.

Det har vorte spekulert i å fjerna støtta for KDE3 før KDE4 vart markert stabilt. Hadde det vore ein kjend tryggleiksfeil som ikkje hadde ei openberr patch(eller ein som var lett tilgjengeleg), og KDE4 ikkje var stabilt ville likevel KDE3 vorte fjerna.

Spesielt http://archives.gentoo.org/gentoo-desktop/msg_a3e260bd0545cb4e763c81bc60... syner innsatsvilje frå deira side. Det var faktisk den posten som fekk meg til å abonnera på gentoo-desktop-lista.

art3mis

Følger med på irc og bugs, så det var absolutt ventet. Har uansett kjørt kde4 lenge fra overlay og fra portage når de kommer inn der.
Personlig er jeg lite til ingenting interessert i å holde kde3 rundt, ettersom det vil bli en vannvittig arbeidsmengde for de som velger å vedlikeholde det.
Synes forresten KDE-teamet gjør en fantastisk jobb med å pushe ebuilds :>

QtanJ

Eg er ikkje i tvil om at KDE-laget til gentoo gjer ein god jobb. Det er ikkje enkelt å gjera ulike program tilgjengeleg på eit stort tal ulike konfigurasjonar.

KDE-utviklarane gjer også ein god jobb, men der meiner eg det var ein tabbe å sleppa KDE4.0 som KDE4.0 og ikkje venta. Dersom dei hadde fokusert litt meir på bug-fiksing og litt mindre på funksjonalitet ville det vore mykje betre.

Men det er ikkje eigentleg meininga å klaga. Eg er sikker på at KDE4.4 eller KDE4.5 vil verta svært bra og er glad for at dei gjer den innsatsen dei gjer. Eg gjer så lite foreløpig at eg bør ta til takke med det eg får. Likevel treng KDE-sentralt enda ein del hjelp frå distribusjonsutviklarane rundt omkring for å gjera KDE til det det var og bør vera: eit allsidig, stabilt og godt skrivebord.

omaha

KDE har nok hverken kapasitet til eller ønske om å vedlikeholde KDE 3.5 - de vil at ressursene skal benyttes på KDE 4.x.

Distroene som har forlenget sin støtte for KDE 3.5 har nok delvis gjort det som en gest til veteraner - (og for å unngå bråk).

Jeg vet ikke hvor lenge de forskjellige distroene kommer til å vedlikeholde KDE 3.5.10, men jeg tror det kun dreier seg om eksisterende versjoner som vedlikeholder til de dropper distroversjonen.

Det er over 1 år siden 3.5.10 kom ut (28 aug 2008),
Mandriva's versjon forsvinner når datoen går ut på 2009.0
OpenSuse's forsvinner når dato går ut på 11.1 (31 des 2010).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Siste kommentarer